Neste aloittaa vähärikkisen laivapolttoaineen jakelun Ruotsissa

Comments are closed

112003

Neste aloittaa vähärikkisen laivapolttoaineen jakelun Ruotsissa Södertäljen terminaalista 1.1.2017. Jakelulla Neste palvelee ensisijaisesti Tukholman suuraluetta, mutta toimittaa tarvittaessa vähärikkistä laivapolttoainetta myös muualle Ruotsin itärannikolle.

“Olemme erittäin iloisia, että pääsemme avaamaan vähärikkisen laivapolttoaineen jakelupalvelut Ruotsissa vuodenvaihteessa. Tämä merkitsee meille laivapolttoaineiden markkina-alueen laajennusta, ja kartoitamme uusia markkinoita Pohjois-Euroopasta myös jatkossa. Laivapolttoaineemme ovat hyvä ratkaisu alentamaan rikkipäästöjä ja vastaamaan tiukentuneisiin säädöksiin, eikä niiden käyttö vaadi juuri lainkaan investointeja tai muutoksia aluksiin”, kertoo Nesteen Öljytuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Matti Lehmus.

Nykyisissä EU- ja kansainvälisissä säädöksissä vaaditaan Itämerellä, Pohjanmerellä ja Englannin kanaalissa operoivilta laivoilta pienempiä rikkipäästöjä. Nesteen valikoimissa on kaksi vähärikkistä laivapolttoainetta (Neste MDO DMB ja Neste RMB), joiden rikkipitoisuus on alle 0,1 prosenttia. Ruotsissa myyntiin tulee Neste RMB autojakelulla. Laivapolttoaineen jakelun lisäksi Neste tarjoaa lisäarvoa tuottavia palveluita kuten teknistä koulutusta.

“Laadukas asiakaspalvelu on meille keskeisen tärkeää, ja varmistammekin luotettavat toimitukset hallitsemalla tuotteen koko arvoketjun tuotannosta jakeluun. Neste on edelläkävijä puhtaamman liikenteen polttoaineiden kehittäjänä, ja vähärikkiset laivapolttoaineet sopivat erinomaisesti portfolioomme”, Lehmus jatkaa.