LNG-alus Megastar luovutettiin Tallinkille Meyer Turun telakalta

Comments are closed

9c0ce494a3553878_800x800ar

Nopea LNG-alus Megastar luovutettiin Tallinkille Meyer Turun telakalta 24.1.2017 aikataulun mukaisesti. Megastar nostaa rimaa entisestään Helsinki-Tallinna-reitillä; uusi laiva on erittäin matkustajaystävällinen ja siinä on paljon ympäristöystävällistä teknologiaa.

Helsinki-Tallinna –reitillä 29.1.2017 aloittava Megastar on Itämeren kehittynein matkustaja-autolautta. Megastar ei pelkästään käy ympäristöystävällisellä LNG-kaasulla, vaan sen erittäin kehittynyt rungonmuoto tuottaa huomattavaa polttoaineen säästöä laivan liikennöinnissä.

AS Tallink Gruppin toimitusjohtaja Janek Stalmeister selventää yhtiön visiota 230 miljoonan euron investoinnilleen:

“Suomen ja Viron yhdistäminen – itse asiassa koko Pohjoisen Euroopan yhdistäminen Baltian valtioihin ja tämän liikenteen lähtöpisteenä toimiminen ovat meille tärkeitä päämääriä. Megastarin myötä tästä reitistä tulee koko alueen modernein merireitti. Olemme tehneet Tallinkilla tutkimusta siitä, mitä matkustajamme haluavat seuraavan sukupolven laivoilta. Tämän jälkeen teimme tiivistä yhteistyötä Meyer Turun kanssa, jotta saimme luotua laivaan raikkaan ja toimivan arkkitehtuurin, joka varmasti miellyttää myös matkustajiamme. Olemme hyvin kiitollisia Meyer Turulle siitä, että he kuuntelivat toiveitamme ja rakensivat meille erinomaisen laivan.
Tässä laivassa on viimeisintä ympäristöystävällistä teknologiaa ja se ylittää odotuksemme polttoainetehokkuudessa ja matkustajamukavuudessa – laivassa on myös hyvin vähän värähtelyä. Megastar on hieno todiste Meyer Turun laadusta ja suomalaisesta laivanrakennustaidosta.”

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer muistuttaa, että Megastarin rakentaminen on ollut monen eri osaamisalan hanke, joka on kestänyt lähes kaksi vuotta:

”Aloitimme Megastarin suunnittelun pohtimalla miten suunnittelun kautta voidaan saada jälleen uusia parannuksia matkustaja-autolauttaliikenteeseen. Tästä seurasi yli vuoden kestänyt suunnitteluvaihe, joka oli hyvin läheisesti kytköksissä esivalmistukseen, koontiin, tuotteen hienosäätöön ja testaamiseen. Todellinen testi tulee kuitenkin aina lopussa, kun luovutamme asiakkaalle suuren, erittäin monimutkaisen laivan, kuten teimme tänään. Tallinkin Megastar on suuren ryhmätyön lopputulos, joka on enemmän kuin yksittäisten työosiensa summa.

Kiitämmekin Tallinkia heidän luottamuksestaan ja hyvästä yhteistyöstä. Haluan kiittää myös laivanrakennustiimiämme täällä Turussa ja monia eri toimittajiamme. Olette kaikki tehneet hyvää työtä Megastarin rakentamisessa.”

Megastarissa on kolme eri matkustusluokkaa: kansipaikka eli Star-luokka, päivitetty Comfort Lounge ja Business Lounge. Ensimmäistä kertaa kansipaikalla matkustavallekin on kuitenkin kaksi eri matkustajatilaa – Sitting lounge ja rahtia ajaville oma Driver’s loungensa. Laivassa on seitsemän eri ravintolaa, mukana buffet-ravintola, a la carte, pikaruokaravintola ja useita kahviloita. Laivalla on myös pubeja ja baareja. Perhematkustajille Megastarissa on lasten leikkitila. Traveller Superstore on 2800 neliön ostoskeskus kahdelle kannelle sijoitettuna.

Megastar parantaa myös autoilevan matkustajan kokemusta. Autot lastataan laivaan kahdessa kerroksessa, jolloin sekä laivaan ajaminen että sen purkaminen sujuvat nopeammin. Kauppakeskusmaiseen autotalliin pääsee vaikka matkan aikanakin – kätevää niille autoilijoille, jotka haluavat nauttia Megastarin ostosmahdollisuuksista.

Megastar on 212 metriä pitkä ja siihen mahtuu 2800 matkustajaa. Laivan operointinopeus on 27 solmua. Megastar käyttää LNG:tä polttoaineenaan, mutta toimii myös meridieselillä. LNG:n käytön ansiosta laivan päästöissä ei ole lainkaan rikkiä, ja sen typpi- sekä hiilidioksidipäästöt ovat huomattavan pienet. Megastar on suunniteltu Helsinki-Tallinna-reitille, ja se noudattaa nykyisiä ja tulevia ECA:n (Emission Control Area)päästönormeja Itämeren alueelle. Megastar on Euroopan Unionin osittain rahoittama hanke ja se on osa Euroopan laajuista liikenneverkkoa (TEN-T).