Tallink Siljalta 50 000 euron lahjoitus Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenkirurgialle

Comments are closed

aeb96b7125c2ea42_org

Tallink Siljalla alkoi kuudes yhteistyövuosi Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Viime vuoden 50 000 euron lahjoitussumma luovutettiin tänään 1.2.2017 TYKSin eli Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikalle skolioosileikkaustason hankintaan. Lisäksi Suomen neljälle muulle lastenklinikalle kerättiin lisäpotti tammikuisen merialekampanjan aikana, josta kertyi yhteensä 10 483 euroa pikkupotilaiden viihtyvyyteen.

TYKSin Lastenklinikan valtakunnallinen lastenortopedian osaamiskeskus tekee noin 60 prosenttia koko Suomen lasten skolioosileikkauksista. Lahjoitussumman avulla saadaan merkittävä parannus skolioosileikkausten nykytilanteeseen. TYKSin lastenkirurgialle lahjoitus on mittavin kautta aikojen.

– Hiilikuituinen skolioosileikkaustaso mahdollistaa täysin esteettömän kuvantamisen vaativan skolioosileikkauksen aikana hyödyntäen maksimaalisesti sekä O-kaari (leikekuvantaminen) että leikkauksenaikaista navigaatiota. Hiilikuituinen taso on myös pikkupotilaan asettelun kannalta kevyt ja helppokäyttöinen”, kertoo TYKSin osastonylilääkäri Ilkka Helenius.

Tallink Silja järjestää rahalahjoituksen lisäksi vuosittain poliklinikkavierailuja, potilasperheristeilyjä sekä osallistuu Elämä lapselle -konserttiin. Kuluneen viiden vuoden aikana Tallink Silja on kerännyt yhteensä vajaat 300 000 euroa.