Tallinkin pikalaivat kuljettaneet 30 miljoonaa matkustajaa 10 vuoden aikana

Comments are closed

ae0665e7d072e4ea_org

Kuvaoikeudet: Tallink

Tallinkin pikalaivat ovat jo kymmenen vuoden ajan liikennöineet Helsinki-Tallinna-reitillä säässä kuin säässä. Kahden pääkaupungin välillä on matkustanut yhteensä 30 miljoonaa matkustajaa. Laivojen kulkemalla matkalla olisi kierretty maapallo ympäri 40 kertaa.

– Tammikuussa liikenteen aloittanut Megastar juhlistaa symbolisesti tätä nopeaa meritietä. Megastar on modernein laiva Itämerellä ja se liikennöi reitillä, joka on ruuhkaisin kahden Euroopan pääkaupungin välinen reitti. Ensimmäisen ympärivuotiseen liikennöintiin tarkoitetun pika-aluksemme neitsytmatka tehtiin huhtikuussa 2007, ja sen jälkeen olemme kuljettaneet tällä kaksoiskaupunki-reitillä yhteensä 30 miljoonaa matkustajaa, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Janek Stalmeister.

Nykyisenlaisten Shuttle -pika-alusten myötä on voitu tarjota uusia matkustajakokemuksia ja samalla merikuljetusten luotettavuus asiakasnäkökulmasta on lisääntynyt merkittävästi. Kahden pääkaupungin välinen yhteys on nyt verrattavissa kahden kaupungin väliseen bussiliikenneyhteyteen.

– Shuttle -pikalaivoillamme on korkea jääluokitus ja ne ovat vakaita myrskyiselläkin säällä. Kymmenen vuotta sitten reitillä liikennöi AutoExpress-katamaraanialukset. Itämerelle tyypillisissä sääolosuhteissa matkanteko niillä saattoi olla yhtä vuoristorataa tai ne saattoivat jäädä satamaan kovan tuulen vuoksi, Janek Stalmeister muistelee.

Tallink toi Helsinki-Tallinna-reitille Suomen Aker Yardsin telakalla rakennetun pikalaiva Starin huhtikuun alussa vuonna 2007. Helsinki−Tallinna-reitin laivasto kasvoi vuotta myöhemmin Superstarilla, ja uusin laiva, LNG:tä käyttävä Megastar aloitti reitillä tämän vuoden tammikuussa. Samassa yhteydessä Tallink luopui Supestar-laivasta.