Puolustusministeri valtuutti Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan Laivue 2020 -alusten suunnittelusopimuksen Rauma Marine Constructionsin kanssa

Comments are closed

LAIVUE2020_UUSI_LOGO

Puolustusministeri Niinistö on valtuuttanut Logistiikkalaitoksen solmimaan Laivue 2020 alusten rakentamiseen tähtäävän suunnittelusopimuksen raumalaisen Rauma Marine Constructionsin (RMC) kanssa. Sopimuksen arvo on 7,5 miljoonaa euroa (ALV 0%)

Suunnittelusopimus seuraa syyskuussa 2016 tehtyä aiesopimusta Puolustusvoimien ja RMC:n välillä. Sopimukseen sisältyvällä suunnittelulla tarkennetaan aluskonseptia ja tuotetaan alusten rakentamisen edellyttämä perussuunnitteluaineisto. Alusten varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus solmia vuoden 2018 kuluessa.

Alusten kotimainen suunnittelu vahvistaa teollisuuden osaamista ja tukee kriisiajan huoltovarmuutta.

Laivue 2020 -hankkeessa on kyse käytöstä poistuneen tai poistuvan seitsemän aluksen suorituskyvyn korvaamisesta ja päivittämisestä nykyaikaisia uhkia vastaan.