The Tall Ships Races tuo suuret purjelaivat Turkuun

Comments are closed

79c33207-52cd-4faf-bee1-c44f3722a39f-w_960

Höyrylaiva s/s Ukkopekka

Saariston viimeinen höyrylaiva kunnioittaa purjeiden paraatia

Toistasataavuotta purje- ja höyrylaivat hoitivat Suomen kauppamerenkulun tehtäviä rinnakkain. The Tall Ships Races ja höyrylaiva s/s Ukkopekka Airistolla avaavat aikaikkunan merenkulun historiaan.

Ensimmäinen Tall Ships Races järjestettiin vuonna 1956. Tapahtuman kantava ajatus oli kunnioittaa purjelaiva-aikakauden historiaa. Ajatus kantoi kauas, ja perinne jatkuu komealla tavalla: tänä kesänä Tall Ships Races starttaa Ruotsin Halmstadista, josta alukset purjehtivat kilpaa Kotkaan.

Purjelaivat saapuvat 20. heinäkuuta neljättä kertaa Turkuun, josta toinen kilpailuosuus starttaa sunnuntaina kohti Liettuan Klaipedaa. Turkuun odotetaan ennätysmäärä purjelaivoja sekä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden suurinta yleisömäärää, jopa 600 000 vierailijaa.

Lajinsa viimeinen vie paraatipaikalle

Suomen kauppamerenkulun historiassa purjelaivoilla oli vuosisatoja aivan keskeinen merkitys. Toiseen maailmansotaan asti purjelaivat kuljettivat lastejaan maailman merillä, vaikka koneteknologia ja laivanrakennus oli kehittynyt huimasti.

Erityisesti 1800-1900 -lukujen taitteessa merellä kulki lastia sekä tuulen että höyryn voimalla. Höyrylaivojen osuus Suomen kauppalaivastosta oli vuonna 1913 noin neljännes. Heinäkuussa 2017 Airiston aalloilla nähdään satojen purjelaivojen kavalkadi, mutta vain yksi höyrylaiva.

Tuhansien veneiden ja laivojen joukossa nimittäin risteilee ainutlaatuinen persoona. Hän on lajinsa viimeinen, osallistunut Talvi-ja Jatkosotaan sekä hänen matkassaan on kulkenut valtion päämiehistä tavallisiin kadun tallaajiin. Ikää lähes 80 vuotta, erittäin vaiheikas työhistoria ja edelleen täysissä voimissaan: Saaristomeren ainoa liikenteessä oleva Höyrylaiva s/s Ukkopekka.

Astu arvovieras La Gracen kannelle

Ukkopekka hoitaa edelleen ylpeydellä oman työnsä eikä ole viemässä huomiota arvovierailtaan. Päinvastoin, sillä Ukkopekka arvostaa merenkulun historiaa omana itsenään ja kunnioittaa suuresti kollegoitaan.

– Tapahtuman vieraita Ukkopekka vie normaaliliikenteestä poiketen Vip-tason erikoisristeilyille, joissa purjelaivojen kavalkadia voi seurata parhailta paikoilta, kertoo aluksen kapteeni Pentti-Oskari Kangas.

Kaksi kulttuuria kohtaa sekä merellä että aivan konkreettisesti, sillä osalle risteilijöistä on tarjolla mahdollisuus vierailla La Grace-laivalla. Kilpailuun osallistuva yli 30-metrinen priki onkin todellinen kaunotar ja tarkka kopio 1800-luvulla maailman meriä purjehtineesta laivasta.

Kaunista katseltavaa ja merenkulun hienointa historiaa samoilla aalloilla on tarjolla myös valtameren toiselta puolelta.

– Voin vain kuvitella, miltä tuntuu ja näyttää Brasilian laivaston ylpeys, 76 metriä pitkä Cisne Branco höyrylaiva s/s Ukkopekan kannelta, Pentti-Oskari Kangas maalailee.