Rajavartiolaitos palkitsi Englannin kanaalissa tammikuussa meripelastustehtävässä kunnostautuneen aluksen miehistön

Comments are closed

17855233_1877456629177369_43309132624836486_o

Tunnustukset vastaanotti Norstream -aluksen kapteeni Patrik Norrgård. Kuva: Rajavartiosto

Bore-varustamoon kuuluvan Norstream -aluksen miehistö toimi esimerkillisesti meripelastustilanteessa perjantain ja lauantain välisenä yönä 13.–14. tammikuuta Englannin kanaalissa. Aluksen miehistö onnistui pelastamaan uppoavasta rahtilaivasta veden varaan joutuneen seitsenhenkisen miehistön hyödyntäen oman aluksensa luotsiporttia.

Fluvius Tamar -rahtilaiva upposi hyvin nopeasti, ja aluksen miehistö oli välittömässä hengenvaarassa jouduttuaan jättämään aluksen.

Aboa Mare -merenkulkuoppilaitoksen tiloissa Turussa keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa aluksen suomalainen kapteeni Patrik Norrgård kertoi tapahtumasta; Pelastusoperaation alussa jouduttiin mm. tarkoin harkitsemaan miten lähelle uppoavaa alusta voitiin vallitsevissa haastavissa olosuhteissa mennä. Englannin kanaalin erittäin runsas radioliikenne toi osaltaan omat haasteensa yhteydenpidolle pelastustoimien aikana. Norrgård totesi myös, että vaikka operaatio meni hyvin, antoi se tietenkin joitakin ajatuksia mahdollisista kehityskohteista esim. pelastusvälineiden ja ohjeistusten osalta.

Aboa Mare -merenkulkuoppilaitoksen simulaattorivastaava Ossi Westilä luovutti tilaisuudessa oppilaitoksen viirin ja Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja, komentajakapteeni Kalle Osola Rajavartiolaitoksen päällikön Norstreamin päällikölle ja miehistölle myöntämän kunniakirjan ja rajapuukon tunnustuksena esimerkillisestä ja ammattitaitoisesta toiminnasta meripelastustilanteessa.