Mittava perushyttiuudistus käynnissä Silja Serenadella ja Silja Symphonylla

Comments are closed

b16ba7bffde584fc_org

Tallink-konserni jatkaa uudistuksia Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla. Vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki 1700 perushyttiä uusitaan. Tämän lisäksi molemmille laivoille valmistuu toukokuun 2017 aikana yhteensä 18 muumibrändättyä A –luokan hyttiä, jotka ovat erittäin pidettyjä myös aasialaisten matkustajien keskuudessa.  

Uudistuksen on suunnittellut sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen Design Studio Marjut Nousiaisesta ja urakoitsijana toimii Gustaf OU. Uudistettuja hyttejä on valmistunut molemmille laivoille jo yli kolmesataa. Remonttityöt etenevät hyttikäytävä kerrallaan laivojen ollessa liikenteessä; vuoteen 2018 mennessä kahden laivan kaikki 1700 perushyttiä on remontoitu.

a7521472f63e67aa_org

acdb7d5a395734ae_org

Kaikista hyteistä poistetaan kokolattiamatot ja tilalle laitetaan kestävät puukuosiset vinyylilattiat. Hyttien kaikki tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistus uusitaan. Uudistus toteutetaan hyttikäytävä kerrallaan,  jolloin matkustajille aiheutuvat haitat pystytään minimoimaan.

– Graafinen ja merellinen tyyli jatkaa aiemmin toteutettujen Deluxe- ja perhehyttien teemaa. Suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota pienen tilan käytettävyyteen ja kalustuksessa ilmavuuteen ja avoimuuteen. Hyteissä on pyritty tarjoamaan kaikki tarvittava, mutta ei mitään liikaa, kuvailee sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen.

– Perushyttejä ei ole uusittu näin mittavasti aikaisemmin. A-, Promenade-, B- ja C-hyttejä on vuosien varrella peruskorjattu ja niihin on  vaihdettu kokolattiamattoja ja tekstiilejä, mutta nyt perushyttien matkustajatkin pääsevät asteittain nauttimaan täysin uusituista hyteistä, iloitsee Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Laivojen sviitit, Commodore- , Deluxe- ja perhehytit uudistettiin vuodesta 2013 alkaen. Viimeisimpänä uudistuksena toteutettiin perhehyttiuudistus, jolloin näistä hyteistä 10 rakennettiin ihastuttaviksi Muumi-perhehyteiksi. Yhdellä laivalla on yksi Executive sviitti, kolme Junior sviittiä, 34 Commodore hyttiä, 329 A-luokan hyttiä ja 265 Promenade-luokan hyttiä. B-luokan hyttejä on 172 kappaletta ja C-luokan hyttejä 81.