Lappeenrannan Rauhassa olevan M/S Blue White Eagle -aluksen myynti peruuntuu

Comments are closed

Stella Polaris Ab on ilmoittanut peruvansa M/S Blue White Eagle -aluksen kaupan. Pääasiallisena syynä on Narvajoen suulle ilmestynyt hiekkapakka. Myöskään lupaa laivan siirtoon Saimaan kanavan kautta ei tullut.

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta päätti 30.5.2017 tarjouskilpailun jälkeen myydä aluksen Stella Polaris Ab:lle. Stella Pola-ris Ab on joutunut sittemmin totemaan, ettei sillä ollut mahdollisuuksia siirtää alusta suunnitelman mukaan Viron Narvaan.

  • Virosta ilmoitettiin 21. kesäkuuta, että Narvajoen suuhun ilmestyi hiekkapakka, joka estää suunnitelman toteuttamisen. Myöskään Saimaan Kanavan läpi pääsemiseen ei ole saatu lupaa, toteaa Seppo Karvinen Stella Polaris Ab:ltä.

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta joutuu päättämään kaupan purkamisesta ja käynnistämään jatkotoimenpiteet. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

  • Myynnin peruuntuminen on pettymys. Ei tässä auta, kun lähteä etsimään uutta kumppania, toteaa Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

Myynti perustui jätelain pykälään 130 sekä lautakunnan päätökseen 11.08.2015, pykälä 93, jossa teettämisuhka määrättiin täytäntöön pantavaksi. Nyt tehty myynti oli päätöksen täytäntöön panoa.

Aluksen omistaa Niocon Oy:n konkurssipesä. Niocon Oy haettiin konkurssiin kesäkuun alussa. Konkurssipesää hoitaa Asianajotoimis-to Tuomaala & Co Oy Helsingistä.