Viking Linen alusrakennussopimus Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n kanssa on lopullisesti astunut voimaan.

Comments are closed

bdbd3b3155f507c0_800x800ar

Viking Line on tänään ilmoittanut kiinalaiselle telakalle Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:lle, että kaikki 5.huhtikuuta 2017 annetun pörssitiedotteen alusrakennussopimuksen ehdot on nyt täytetty.. Alusrakennussopimus koskee uutta 2020 toimitettavaa matkustaja-alusta reitille Turku–Ahvenanmaa–Tukholma.

Sopimuksen arvo on noin 194 miljoonaa euroa. Sopimus sisältää myös option toisesta aluksesta.

Uuden aluksen on tarkoitus olla yhteistyöprojekti, johon on tarkoitus osallistua useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia. Energiatehokkaan aluksen pituus on 218 metriä ja bruttovetoisuus noin 63 000 tonnia. Matkustajakapasiteetti on 2 800 matkustajaa ja rahtitilan pituus on 1500 metriä. Sisustuksen osalta Viking Line aikoo luottaa skandinaavisiin arkkitehteihin. Uusi alus tulee tarjoamaan aivan uusia matkustajaelämyksiä vieraille.