ESL SHIPPINGIN TOINEN LNG-KÄYTTÖINEN IRTOLASTIALUS SAI NIMEN HAAGA

Comments are closed

Haaga Naming Ceremony-10

Aspo-konserniin kuuluvan ESL Shippingin toinen LNG-käyttöinen irtolastilaiva kastettiin 22.09.2017  Jinlingin telakalla Nanjingissa Kiinassa. Alus sai kasteessa nimekseen Haaga, joka kunnioittaa varustamon perinnettä nimetä aluksensa helsinkiläisten paikannimien mukaan. Aluksen kummina toimii Aspon hallituksen varapuheenjohtajan Roberto Lencionin puoliso Tiina Lencioni, jonka toivomuksesta kummilahja on luovutettu kansainvälisen Save the Children -järjestön Search and Rescue -hankkeelle auttamaan lapsipakolaisia Välimerellä.

Nesteytetyllä maakaasulla kulkeva, erittäin energiatehokas 160-metrinen 26 000 dwt:n alus on merkittävästi nykyistä alussukupolvea ympäristöystävällisempi ja tuottaa yli 50 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

“Hieno varustamoinvestointimme kiihdyttää kohti loppusuoraa. Varustamomme hiilijalanjälki pienenee ja kilpailukyky sekä kannattavuus paranevat näiden uuden sukupolven alusten avulla”, kommentoi Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja ESL Shippingin hallituksen puheenjohtaja Aki Ojanen.

“Olemme hyvin tyytyväisiä Viikin ja Haagan rakentamisen laatuun. Saamme hienot ja tehokkaat työkalut tulevaisuuden vihreisiin merikuljetuksiin”, kommentoi ESL Shippingin toimitusjohtaja Mikki Koskinen.

Haaga ja sen sisaralus Viikki aloittavat liikenteen Itämerellä ensi vuoden alkupuoliskolla. Uudisrakennushanke on osa EU:n osittain rahoittamaa Bothnia Bulk -projektia, jonka tavoitteena on päivittää olemassa oleva Luulajan, Oxelosundin ja Raahen välinen merireitti aiempaa ympäristöystävällisemmäksi. Alukset on suunniteltu Suomessa ja eurooppalaisten laitetoimittajien osuus on noin 60 prosenttia alusinvestoinnin arvosta.

2016-05-30_ESL_Image1

M/S Haaga, tekniset tiedot

DWT             25 600
GT / NT         18 912  /  7 631
Pituus            160.00 m
Leveys          26.00 m 
Syväys          10.00 m
Pääkone       Dual Fuel MAN B&W 5G45ME-C9.5-GI +
                      PTO/PTI, total shaft line power 7 250 kW
Jääluokka     1A