Tallink Siljalle MSC-sertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa

Comments are closed

aa6a516aef245f81_800x800ar

Sertifikaatin luovutus Bureau Veritas Joanna Westerholm ja Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults  Valokuvaaja: Tallink Silja Oy

Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähteville risteilylaivoille on myönnetty ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti. Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink Siljan kestävää kehitystä tukevalle työlle. Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti syyskuun alussa. Sertifioidut laivat ovat Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy ja Silja Europa. Sertifikaatin piirissä ovat aluksi katkarapu- ja sillituotteet. Näillä laivoilla käytetään vuosittain noin 22 000 kiloa sillejä ja 160 000 kiloa katkarapuja. Sertifioinnin myötä Tallink Siljan asiakkaat voivat varmistua, että ravintoloissa sinisellä MSC-ympäristömerkillä merkityt tuotteet ovat peräisin kestävästä kalakannasta ja että kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.

– Tallink Silja pyrkii noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita ja ohjaamaan asiakkaitaan tekemään vastuullisia kalavalintoja. MSC on maailman luotettavin ympäristösertifikaatti vastuullisesti pyydetylle kalalle, joten laivoillemme toteutettava jäljitettävyyssertifiointi on luonnollinen edistysaskel vastuullisuustyössämme. Tarkoituksenamme on saada tulevaisuudessa MSC-sertifikaatti kaikille Itämerellä liikennöiville laivoillemme, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta.

– On hieno uutinen, että Tallink Siljasta tuli maailman ensimmäinen MSC-sertifioitu laivayhtiö. Esimerkillään se kannustaa kalastusteollisuutta ja muita yrityksiä vastuullisiin toimintatapoihin. Kalakantojen kestävyys, valtamerien hyvinvointi ja ruokaturva ovat esimerkiksi YK:n uuden kehitysagendan tärkeimpiä teemoja ja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme yritysten sitoutumista vastuullisesti pyydetyn kalan käyttöön, sanoo MSC:n Suomen edustaja Janne Posti.

Tallink Silja on tehnyt WWF Suomen kanssa yhteistyötä jo yli viidentoista vuoden ajan ja laivojen kalahankinnat on tehty WWF:n Kalaoppaan suositusten perusteella. Kuitenkin MSC:n jäljitettävyyssertifiointi on selvä askel eteenpäin kalahankintojen vastuullisuudessa, sillä se varmistaa tuotteiden jäljitettävyyden aina vastuullisesti toimivaan ja sertifioituun kalastusyritykseen saakka.

– Globaalisti kalakantojen tilanne on todella huolestuttava ja WWF suositteleekin, että tuontikalojen kohdalla kauppojen ja ravintoloiden tulisi siirtyä MSC-sertifioituihin vaihtoehtoihin. Tallink Siljan toimiminen kalatuotteiden vastuullisuuden pioneerina maailman laiva- ja risteilysektorilla on todella hieno avaus, toteaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.