Tallinkin rahtilaiva SeaWind liikennöi jatkossa Muugan satamaan

Comments are closed

Seawind5

Kuva: Tallink Silja

Tallink on yhdessä Tallinnan sataman sekä Transiidikeskuse AS:n kanssa vaihtanut rahtilaiva SeaWindin satamapaikan Virossa Tallinnan vanhankaupungin satamasta Muugan satamaan. Tämä muutos tarkoittaa, että vuositasolla yli 40 000 rekkaa siirtyy pois Tallinnan kaupungin keskustasta vähentäen samalla merkittävästi keskustan ruuhkia ja saasteita.  

– Rahtiliikenne Suomen ja Viron välillä kasvaa ja uskomme Vuosaari-Muuga-reitin tarjoavan kasvupotentiaalia niin omien ennusteidemme kuin nykyisten asiakkaidemme kysynnän perusteella, sanoo Tallinkin toimitusjohtaja Janek Stalmeister.

Matka Vuosaaresta Muugaan on kuusi merimailia lyhyempi kuin matka Vuosaaresta Tallinnan vanhankaupungin satamaan. Lisäksi rahtiyhtiöt pääsevät Viron pääteille Muugan satamasta entistä satamaa nopeammin ja säästävät näin aikaa.

– Siirtämällä SeaWindin Muugan satamaan voimme tarjota asiakkaillemme entistä sujuvampaa ja nopeampaa palvelua, ja vähennämme omalta osaltamme Tallinnan keskustan läpi kulkevaa liikennettä, Stalmeister toteaa.

Tallinnan sataman toimitusjohtaja Valdo Kalmin mukaan säännöllisen rahtiliikenteen tuominen uudelleen Vuosaaren ja Muugan väliselle reitille vaikuttaa positiivisesti Tallinnan vanhankaupungin sataman sekä myös Tallinnan keskustan liikenteen kehittymiseen. Keskustan läpi kulkee jatkossa siten raskasta liikennettä vuosittain 40 000 rekka-auton verran vähemmän.

Rahtilaiva SeaWind on 152 metriä pitkä ja siihen mahtuu rekka-autoja kilometrin verran. Alus tekee arkipäivinä kaksi edestakaista matkaa ja yhden edestakaisen matkan sunnuntaisin. Muugan satama on Viron suurin ja syvin rahtisatama. Se sijaitsee Tallinnan ulkopuolella, 16 kilometriä Tallinnan keskustasta. Satamassa on 29 laituripaikkaa, joista kolme on rakennettu erityisesti rahtialuksia varten.

Lisätietoja antavat: