Viranomaisten merelliset harjoitukset Suomenlahdella jatkuvat: Erikoisjoukot harjoittelevat seuraavaksi Eckerö Linen Tallinnan matkustajalaivalla

Comments are closed

DNnSVmOWsAAnXlA

Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelevat tänään torstaina 2.11. aamuyöstä vaativaa merellistä viranomaistilannetta Suomenlahdella. Harjoitus on jatkoa kaksi viikkoa sitten järjestetylle Puolustusvoimien johtamalle harjoitukselle. Johtovastuu tämänkertaisessa harjoituksessa on poliisilla.

Harjoituksessa on näkyvästi mukana erilaista merellistä kalustoa ja helikoptereita, joten harjoitus näkyy jonkin verran matkustajaliikenteessä ja Helsingin satamissa. Poliisin, Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi mukana harjoituksessa ovat myös Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto, Helsingin Satama ja laivayhtiö Eckerö Line.

DNmIuDXWAAAqlfv

DNnSVmKXkAAoA1k

Harjoitus alkaa aamuyöllä kahden jälkeen ja päättyy viimeistään aamuseitsemältä. Itse harjoitus toteutetaan Tallinnasta Helsinkiin matkalla olevalla Eckerö Line m/s Finlandia -matkustajalaivalla. Laiva lähti Tallinnan satamasta 2.11.2017 klo 1.45 ja saapuu Helsinkiin aikataulun mukaisesti.

– Tämäntyylinen harjoitus järjestetään vuosittain ja tämänkertaisen harjoituksen sisältö on käytännössä sama kuin edellisinäkin vuosina: Viranomaiset saavat hätäkutsun laivalta ja erikoisjoukot siirtyvät hallitusti laivan tiloihin, missä suoritetaan poliisijohtoinen operaatio, kertoo ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

Harjoituksesta on tiedotettu laivan matkustajille etukäteen usealla eri kielellä.

– Harjoitus ei näy kovin paljon laivan matkustajille, sillä harjoituksessa käytettävät tilat on suljettu ulkopuolisilta. Tämäntyylistä merellistä vaativaa tilannetta on tärkeää harjoitella aika ajoin, jotta voidaan testata ennen kaikkea viranomaisten yhteistyön toimivuutta, Kaikko jatkaa.

Kuvat: Rajavartiolaitos