Apple Pay -maksusovellus käyttöön Tallinkin laivoilla

Comments are closed

mini-hero-apple-pay-handheld-black7_2x

Tallink on yhdessä digitaalisia maksupalveluita tuottavan Netsin kanssa tuonut laivamatkustajien käyttöön Apple Pay -maksusovelluksen Helsinki–Tallinna-reitillä liikennöivillä Megastar-, Star- ja Silja Europa -laivoilla. Käytännössä matkustajat voivat maksaa ostoksensa helposti ja turvallisesti iPhone-puhelimen tai Apple Watch -kellon Apple Pay -toimintoa hyödyntäen.

Apple Pay on mobiilisti toimiva maksupalvelusovellus, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa maksut kaupassa, iOS-appsilla tai verkossa Apple-laitteella. Apple Payn -maksusovellus lanseerattiin Suomessa muutama viikko sitten ja ensimmäisinä sen ottivat Suomessa käyttöön Nordean sekä ST1:n korttiasiakkaat.

-Kun otetaan huomioon, miten uusi Apple Pay -maksumahdollisuus Pohjoismaissa vielä on, olen erittäin iloinen siitä, että voimme jo nyt ottaa käyttöön tämän maksutavan. Tämä on toki vain yksi monista tavoista, joilla voimme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen innovaation ja uusinta teknologiaa laivoillamme ja hotelleissamme, ja tehdä siten jokapäiväisistä toiminnoista entistä nopeampia ja helpompia, iloitsee Tallinkin myynti- ja markkinointijohtaja Margus Hunt.

-Olen iloinen voidessani todeta, että uudenlaiset mobiilimaksamisen palvelut ovat todellakin täällä. Jos katsomme Suomen markkinoita kokonaisuudessaan, nämä kattavat jo 35 prosenttia kaikista korttimaksuista, sanoo Netsin myyntijohtaja Petri Carpén.

Apple Pay perustuu NFC-lähimaksuteknologiaan (Near Field Communication). Puhelimen käyttämiseksi maksuvälineenä sen käyttäjä tallentaa pankin antaman maksukortin tiedot Wallet-sovellukseen. Maksaminen tapahtuu näyttämällä puhelinta kassan lähimaksupäätteelle ja maksu vahvistetaan useimmiten Touch ID:llä (sormenjäljellä). Kortin tiedot salataan ja tallennetaan turvallisesti.