Kontio liikkeelle kauden ensimmäisenä jäänmurtajana

Comments are closed

Kontio-16.12_MG_5355

Kuva: Arctia Oy

Liikennevirasto on tehnyt päätöksen ensimmäisen jäänmurtajan lähettämisestä Perämerelle. Arctian jäänmurtaja Kontio lähti liikkeelle Helsingin Katajanokalta maanantaina 18.12. kello 18.00. Kontio saapuu avustusalueelleen Perämerelle keskiviikkoaamuna. Avustusalue käsittää aluksi Tornion, Kemin, Oulun ja Raahen väylät. Viime vuonna ensimmäinen jäänmurtaja lähti liikenteeseen 8. joulukuuta.

”Leudon syksyn jäljiltä Perämeren alueen jäätilanne on tällä hetkellä helppo. Merenkulkuun vaikuttavaa jäätä on käytännössä vain Tornion edustalla. Kemin edustalla on kuitenkin uuden jään muodostusta Tornion ja Kemin risteykseen saakka. Oulussa uuden jään reuna ulottuu Kattilankallaan asti. Keskiviikkona voimistuva lounaanpuoleinen tuuli saattaa aiheuttaa ongelmia, kun uusi jää alkaa liikkumaan väylillä. Myös kiintojään reunaan alkaa muodostua uusi sohjovyö”, kertoo jäänmurtaja Kontion päällikkö Timo Jeskanen.