Joulupukin satamaan Kemiin saapuu jouluaattona valtameriristeilijä M/S Birka

Comments are closed

ms-birka

Kemin kansainvälinen risteilijäkausi ei loppunut tänä vuonna kesään, vaan ensimmäistä kertaa Ajoksen satamaan saapuu ristilyalus keskellä talvea.  Santa Cruise eli Joulupukki – risteily lähtee Tukholmasta 22.12. ja saapuu risteilyn kolmantena päivänä, jouluaattoaamuna seitsemältä Suomen aikaa, Joulupukin viralliseen kotisatamaan Kemiin.

Ruotsalainen M/S Birka on Birka Line -laivayhtiön (pääasiallinen omistaja Eckerö-varustamo) loistelias risteilijä. Pituutta aluksella on 177 metriä ja leveyttä 28 metriä. Aluksella on 1800 matkustajapaikkaa ja jouluristilylle on lähtenyt noin 1400 matkustajaa, jotka ovat pääsääntöisesti ruotsalaisia. Alus saapuu satamaan, jossa meri on jäässä. Jäänmurtajatoiminta onkin juuri alkamassa Perämerellä ja myös matkustajajäänmurtaja Sampo aloittaa risteilykautensa tällä viikolla. M/S Birka  ei kuitenkaan tarvitse murtajaa avukseen, vaan kulkee alkutalven jäissä omin avuin.

Viisipäiväisellä jouluristeilyllä järjestetään paljon ohjelmaa lapsiperheille aluksella. Risteilyn kohokohta on kuitenkin saapuminen jouluaattona Suomen Lappiin, Joulupukin satamaan ja vierailu Joulupukin luona Rovaniemellä Santa Parkissa. Risteilijävieraita on satamassa vastassa Kemin Matkailu Oy:n Merimiestontut, jotka antavat matkustajille lisätietoa kaupungin palveluista. Suurin osa matkustaa busseilla Joulupukkia tapaamaan, osa matkaajista viettää päivän laivassa. Joitakin matkailijoita käy tervehtimässä poroja ja toiset Husky-safarilla. Kemin Matkailu Oy on järjestänyt ohjelman lisäksi matkustajille myös bussikuljetukset Kemin keskustaan. “Kuljetukset kulkevat puolen tunnin välein klo 10-16 välillä satamasta kaupungin ydinkeskustaan. Osa kaupoista on avoinna puoleen päivään eli ostoksiakin ehtii halutessaan vielä tehdä. Jalokivigalleria ja LumiLinna-näyttely ovat avoinna klo 16 saakka palvellen ristilyasiakkaita muiden kaupungin matkailijoiden ohessa,” kertoo kemin Matkailu Oy:n tiedottaja Noora Barria.

Kemin Matkailu Oy on mukana kehittämässä risteilyosaamistaan sekä markkinoimassa Kemiä Cruise Baltic -verkostossa. Verkostoon kuuluu laaja joukko Itämeren alueen risteilysatamia.