Eckerö Linen matkustajamäärä kasvoi viime vuonna kolme prosenttia alan kovasta kilpailusta huolimatta

Comments are closed

25488499_10155944414009104_7384903280012852212_o

Suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen matkustajamäärä kasvoi viime vuonna kolme prosenttia lähes 1,5 miljoonaan matkustajaan. Erityisesti aasialaisten ja venäläisten matkustajien määrä kasvoi, mikä tasoitti suomalaisten vähentynyttä matkustamista  Helsinki–Tallinna-välillä. Kasvu oli suurinta rahdissa, joka kasvoi vuonna 2017 huimat 18 prosenttia.

Vuonna 2017 Eckerö Linen matkustajamäärä kipusi 1 496 397 matkustajaan, mikä tarkoittaa noin 42 000 lisämatkustajaa vuoteen 2016 verrattuna. Noin kolmen prosentin kasvu matkustajamäärässä on merkittävä vahvasti kilpaillulla Helsinki –Tallinna-reitillä.

Kasvusta reilut 37 000  (+13 %) tuli virolaisista ja reilut 55 000 (+31 %) kansainvälisistä matkustajista. Suomalaisten matkustajien määrä on puolestaan vähentynyt etenkin loppuvuodesta, minkä oletetaan johtuvan alkoholiverotuksen muutoksista sekä Viron EU-puheenjohtajuuden aiheuttamasta ruuhkasta Tallinnan hotelleissa.

Rahdin merkitys on kasvanut Helsinki–Tallinna-välillä, ja Eckerö Linen rahtimäärä kasvoi vuonna 2017 huimat 18 %. Reitti on keskeinen osa Euroopan itäistä kuljetuskäytävää, ja rahdin kasvussa näkyy Suomen talouden yleinen piristyminen ja rahdin keskittyminen Helsinkiin. Helsingin ja Tallinnan välinen rahtireitti on merkittävä etenkin elintarvikkeiden ja käyttötavaroiden kuljettamisessa.

Eckerö Line lähti vuoteen 2018 uudella, 2.1. voimaan tulleella aikataululla, joka lisää joustavuutta Helsinki–Tallinna-välin matkustamiseen. Aamun 09.00 lähtö Helsingistä on puoli tuntia aikaisempaa myöhäisempi, mikä helpottaa etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien matkustajien ehtimistä aamulähdöille.

Uusi aikataulu palvelee aikaisempaa paremmin myös Virosta Suomeen matkustavia. Aamun 06.00 lähtö on päivän ensimmäinen yhteys Tallinnasta Helsinkiin. Uusi sunnuntaista perjantaihin ajettava iltalähtö (klo 21.40) mahdollistaa puolestaan aikaisempaa myöhäisemmän paluun Tallinnaan, mikä palvelee etenkin virolaisia reittimatkustajia. Iltayhteyden ansiosta myös virolaisille ja Virosta Helsinkiin suuntaaville kansainvälisille matkustajille tarjoutuu mahdollisuus viettää kokonainen päivä Helsingissä.

”Matkustajat kaipaavat vuosi vuodelta enemmän joustavuutta matkustamiseensa. Siirryimme vuonna 2017 operoimaan uudesta Länsiterminaalista, mikä mahdollisti aikaisempaa monipuolisempien matkustusaikataulun käyttöönoton. Joustavammat lähdöt ja paluut, uudet vuorot sekä nopeampi ajoaika palvelevat asiakkaitamme entistä paremmin, ja odotamme matkustajamäärien jatkavan kasvua myös vuonna 2018.”, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen .