:KOMMENTTI: Finnpilot Pilotage Oy: Onnettomuustutkintakeskuksen 17.1.2018 julkaisema tiedote koskien L242:n onnettomuutta

Comments are closed

25339789668_2d20e50092_z

Kuva: Onnettomuustutkintakeskus

Viittaus: Otkes:n 17.1.2018 julkaisema tiedote koskien L242:n onnettomuutta

Onnettomuustutkintakeskus on todennut tutkimuksissaan, että L242 on veneenä sääntöjenmukainen.

Onnettomuuden kohteena olleen tyypin veneet on tällä hetkellä talvitelakoitu, kuten muutkin nopeat luotsiveneemme. Otkesin esiin nostama tarve evakuointireittien kehittämiseen on tunnistettu myös onnettomuuden jälkeisissä omissa analyyseissämme. Tarve koskee oman venekalustomme lisäksi laajasti myös muuta työvenekalustoa. Olemme suunnitelleet nopeissa veneissämme tarvittavat tekniset muutokset yhteistyössä veneen valmistajan ja henkilöstömme kanssa. Nämä evakuoitumisen varmistavat muutokset tullaan toteuttamaan ennen keväällä tapahtuvaa nopeiden veneiden käyttöönottoa.