Jäänmurtaja Voima avustamaan meriliikennettä itäiselle Suomenlahdelle

Comments are closed

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvaoikeus: Arctia

Arctian jäänmurtaja Voima lähti liikkeelle Helsingin Katajanokalta keskiviikkona 7.2. kello 14 kuluvan talven neljäntenä jäänmurtajana. Voima avustaa meriliikennettä itäisellä Suomenlahdella. Jäänmurtajat Kontio, Otso ja Polaris avustavat jo liikennettä Perämerellä.

”Ensin käymme toteamassa Loviisan, Kotkan ja Haminan alueen jäätilanteen. Jäämme alueella päivystämään ja avustamaan liikennettä. Viime talvena aloitimme Suomenlahdella 15. helmikuuta, joten tänä talvena alueen avustustarve alkoi noin viikkoa aiemmin. Koko miehistö tietysti toivoo kunnon jäätalvea, jotta saamme tehdä sitä, mitä parhaiten osaamme”, kertoo jäänmurtaja Voiman päällikkö Toni Kovanen.

Jäänmurtaja Voima on maailman vanhin edelleen väyläjäänmurrossa palveleva jäänmurtaja. Vuonna 1954 käyttöön otettu Voima peruskorjattiin vuosina 1978–79 ja kesän 2016 telakoinnilla sen elinkaarta pidennettiin kymmenellä vuodella. Vuosikymmenten kuluessa jykevärunkoinen Voima on osoittanut luotettavuutensa Itämerellä ja se on toiminut esikuvana monille myöhemmin rakennetuille nelipotkurisille jäänmurtajille.