Rahtialuksessa vuoto Suursaaren länsipuolella

Comments are closed

bc2bd78903e958f16bb3fa499c0b77ca2e81d94e

Kuva: Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksen meripelastuslohkokeskus Helsinki sai 8.3. klo 12:41 hätäilmoituksen, että Pietariin matkalla olleen rahtialuksen konehuoneessa on vettä. Vettä on viimeisten tietojen mukaan n. 6m. Rahtialuksella on 22 henkilöä, joilla ei ole välitöntä vaaraa. Rajavartiolaitoksella on tarvittaessa valmius henkilöiden nopeaan evakuointiin alukselta.

Alukselta on ilmoitettu, että konehuoneen ovet ovat tiiviisti kiinni eikä konehuoneesta pääse vettä muualle. Aluksen oman ilmoituksen mukaan vesi konehuoneeseen tulee merivesikaivosta. Tässä vaiheessa ei epäilyä aluksen karilleajosta tai törmäyksestä. Alus on osastoitu niin, että vaikka konehuone täyttyisi vedellä, aluksella ei ole uppoamisvaaraa.

Tehtävään hälytettiin ensimmäisenä lähimpänä ollut Arctian Oy:n jäänmurtaja Nordica, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä vartiolaiva Tursas.

Panaman lipun alla seilaava rahtialus oli tapahtumahetkellä Suursaaren länsipuolella kansainvälisellä alueella.

Rajavartiolaitos ylläpitää välitöntä ihmisten evakuointivalmiutta ja auttaa kohdealusta vaurion rajoittamiseksi.