Baltic Princess palaa liikenteeseen tänään 8.3.

Comments are closed

ae394df64cba8232_800x800ar

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princess uudistui alkuvuodesta 2018 Remontowan telakalla Puolassa ja palaa reitilleen tänään 8.3.2018 iltalähdöllä Turusta Tukholmaan. Kuluneiden kahdeksan viikon aikana laivalle tehtiin niin teknisiä huoltotöitä kuin useita matkustajille näkyviä uudistuksia. Mittavin ja lopulta viivästyksiin johtanut työ oli kuitenkin laivan kahden vaihdelaatikon vaihtaminen.

Vaihdelaatikoiden asennusten yhteydessä ilmenneiden lisätöiden vuoksi laivan telakointiaika pitkittyi noin kahdella viikolla etukäteen suunnitellusta kuudesta viikosta.

– Laivan kahden alennusvaihdelaatikon vaihtaminen oli suuri urakka. Millintarkka- ja siten aikaa vievä työ oli kuitenkin välttämätöntä, jotta varmistetaan jatkossa laivan häiriötön liikennöinti. On erittäin harmillista, että työ venyi ja monet matkustajat joutuivat siirtämään matkaansa; olemme tästä kaikki erittäin pahoillamme. Nyt meillä on kuitenkin liikenteessä upeasti uudistunut Baltic Princess, ja toivotankin matkustajat tervetulleiksi mukaan matkalle, sanoo Baltic Princessin kapteeni Juha Rossi. 

Baltic Princessillä on nyt kaksi täysin uudistettua ravintolaa, jotka ovat saaneet uudet, modernit ilmeet ja nimet: yhtiön useilta muilta laivoilta jo tutut Grande Buffet ja Fastlane. Avara ja valoisa Grande Buffet -ravintola palvelee buffet-asiakkaita uudenlaisine linjastoineen, kaiken kruununa ravintolan keskellä on jälkiruokapöytä, jossa kokki on aina läsnä ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Fastlane-ravintola rakennettiin entisen Cafeterian paikalle ja nyt tarjolla on kahvilatuotteiden ja pikkunälän sammuttajien lisäksi lämpimiä annoksia sekä yöruokaa, joita kokit valmistavat paikan päällä.

Lapsiperheille Baltic Princess tarjoaa nyt täysin uuden lastenmaailma Silja Landin, joka on muuttanut isompiin tiloihin kannelle 5. Aiemmalta leikkipaikalta kannelta 6 vapautunut tila on yhdistetty viereiseen Fashion Street -myymälään, jossa ostosmahdollisuudet ovat nyt entistä monipuolisemmat. Fashion Street -myymälään on remontin yhteydessä avattu myös täysin uusi Tommy Hilfigerin osasto.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävälle laivalle on telakoinnin aikana vaihdettu yhteensä 5000 neliömetriä mattoja, päällystetty 400 metriä sohvakangasta ja noin 550 Grande Buffet-ravintolan tuolia. Myös laivan kaikki opasteet, yhteensä noin 600 kappaletta, on uusittu.

Uudistustyöt ovat osa Tallink-konsernin jatkuvaa laivojen uudistusohjelmaa.