Rahtialuksen hinaus etenee Tallinnan edustalla – vuodon saanut alus saapuu perille päivän aikana

Comments are closed

DX2v7ehXkAAFkO_

Kuva: Rajavartiolaitos

Suomenlahdella pulaan joutuneen rahtialuksen hinaus Viroon on loppusuoralla. Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta kerrottiin aamulla, että rahtialuksen hinaus on edennyt Tallinnan edustalle. Vuodon saanut alus on tarkoitus korjata Tallinnassa.

Johtokeskusupseerin mukaan hinausta ovat olleet turvaamassa Suomesta vartiolaiva Tursas ja Virosta vartiolaiva Kindral Kurvits.

DX31vKZX4AEjBdC

Rahtialuksen omistava varustamo on tehnyt hinaussopimuksen ja kaupallinen yhtiö tulee hinaamaan aluksen Tallinnaan. Tapahtumapaikalla olevat viranomaisyksiköt ovat edelleen toimintavalmiudessa. Kuva: Rajavartiolaitos

Panaman lipun alla liikennöivä rahtialus Glory Hongkong oli matkalla Pietariin, kun se teki hätäilmoituksen vuodosta ja alukseen päässeestä vedestä torstaina puolenpäivän aikaan. Alus oli tuolloin Suursaaren länsipuolella Suomenlahdella.

Rahtialuksen yli 20-henkinen miehistö on edelleen aluksella, eikä heillä ei ole ollut välitöntä vaaraa.