Finnlines käyttää optiot ja pidentää vielä kaksi roro-alusta

Comments are closed

finnbreeze hv

Finnbreeze Kuva: Hannu Vapalahti

Finnlinesin vuonna 2017 käynnistetyn 70 miljoonan euron energiatehokkuus- ja päästöjenvähennysohjelma aloitettiin pidentämällä neljä alusta ja lisäksi oli optiot kahden aluksen pidennyksestä. Finnlines on nyt päättänyt käyttää nämä optiot ja pidentää vielä kaksi alusta.

Ensimmäiset kaksi alusta, MS Finntide ja MS Finnwave, liikennöivät jo pidennettyinä. Toukokuun loppuun mennessä pidennetään MS Finnsky ja MS Finnsun, kun taas MS Finnbreezen ja MS Finnsean pidennystyö tullaan toteuttamaan syys–joulukuussa 2018.

Jokaisella pidennetyllä aluksella tulee olemaan noin 30 % lisää kapasiteettia eli muutoksen jälkeen laivan pituus on 217,7 m ja sen lastikapasiteetti on noin 4 200 kaistametriä.

”Nämä kaksi pidennettyä alusta neljän aiemman lisäksi auttavat meitä vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ja voimme palvella asiakkaitamme tehokkaammin. Yksi strategisista päätöksistämme on keskittyä toiminnan tehostamiseen. Tämä päätös pidentää loput kaksi alusta auttaa meitä parantamaan kilpailukykyämme ja laivastomme pääomatehokkuutta. Tämä investointi edistää myös kestävää kehitystä: parantamalla energiatehokkuuttamme vähennämme päästöjä entisestään,” sanoo Finnlinesin talous- ja rahoitusjohtaja Tom Pippingsköld.