Suomen Joutsen painettiin seteliin

Comments are closed

image001

Merikeskus Forum Marinumin lippulaiva Suomen Joutsen on ikuistettu keräilijöiden suosiossa olevaan nk. nollaeuro -seteliin. Alun perin matkailun edistämiseen kehitelty seteli-idea syntyi Ranskassa vuonna 2015, ja nyt kulttuurikohteet ja kaupungit ympäri Eurooppaa ovat teettäneet itsestään oman rahan. Suomessa ensimmäiseksi ehti Rautatiemuseo Hyvinkäällä. Kyseessä on nimellisarvoltaan 0 euron raha. Setelit on painettu Ranskassa oikeassa setelipainossa ja niillä on aidon setelin tunnusmerkit.

Suomalaisten setelien painattamisoikeudet on hankkinut hyvinkääläinen yrittäjä Ulrich Hoefs. Suomen Joutsen -teemaista seteliä on painatettu pieni tilauserä. Forum Marinumin museomyymälästä vastaava myyntineuvottelija Pia Larte kertoo Suomen Joutsen aiheisten tuotteiden olevan ajattomassa suosiossa etenkin turistien keskuudessa, ja arvokkaan näköinen seteli on hauskaa vaihtelua mukeille ja magneeteille.

Perinteisten matkamuistomarkkinoiden lisäksi seteleissä kiehtoo niiden keräilyarvo ja kansainvälisen tason huomio. Ensi viikolla postitamme suuremman tilauserän ranskalaisille keräilijöille, mutta muuten saatavuutta rajoitetaan Forum Marinumin museomyymälään. Toivottavasti seteleitä riittää vielä kesän turistisesonkiin, hymyilee myyntineuvottelija Larte.

Seteliä myydään Forum Marinumin museomyymälässä hintaan 5€.