Wärtsilän Transas-yritysosto saatu päätökseen

Comments are closed

8da9b5d6ad27a699_800x800ar

Älykkäiden alusten linkittyminen älyteknologialla varustettuihin satamiin tuo merkittäviä etuja merenkulkusektorille.

Teknologiakonserni Wärtsilä ilmoittaa, että se on ostanut maailmanlaajuisen Transas-yrityksen, jonka päätoimipaikka sijaitsee Isossa-Britanniassa. Yrityksen hallinta siirtyy Wärtsilälle 4. toukokuuta 2018 alkaen. Maaliskuussa 2018 julkistetun kaupan arvo on 210 miljoonaa euroa (yritysarvo).

Transas on kansainvälisesti johtava merenkulun navigointiratkaisujen toimittaja, jonka valikoimaan sisältyy täydellisiä komentosiltajärjestelmiä, digituotteita ja sähköisiä karttoja. Se on markkinajohtaja myös ammatillisessa koulutuksessa, simulaattoripalveluissa sekä alusliikenteen ohjauksessa. Hankkimalla Transasin omistukseensa Wärtsilä ottaa merkittävän askeleen pyrkimyksissään kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Yritysoston myötä Wärtsilä voi myös toteuttaa nopeammin lupauksensa uudistaa alaa täydellisesti toteuttamalla Smart Marine -ekosysteemin. Wärtsilän visiona on saavuttaa turvallinen, älykäs ja pilvipohjainen tulevaisuus kehittämällä sovelluksia, joissa hyödynnetään koneoppimista ja tekoälyä.

Transasin nykyinen liikevaihto alueella on 140 miljoonaa euroa vuodessa, ja sen palveluksessa on noin 1 000 työntekijää 22 paikallisessa toimipisteessä ympäri maailman. Työntekijät siirtyvät osaksi Wärtsilän Marine Solutions -liiketoimintaa. Transasin ohjelmistoinsinöörien odotetaan muodostuvan tärkeäksi resurssiksi, joka tukee Wärtsilää älytuotteiden ja digialustan kehitystyössä.

”Transasin yhdistyminen Wärtsilään edistää älykästä merenkulun ekosysteemiä huimasti. Tämä vaikuttaa erittäin myönteisesti molempiin osapuoliin, ja toivotamme Transasin tiimin tervetulleeksi organisaatioomme”, toteaa Roger Holm, Wärtsilän Marine Solutions ‑liiketoiminnan johtaja.