Tallink-konserni aikoo listautua myös Helsingin pörssiin

Comments are closed

445x205_tallinnport_tallinkships

Tallink-konserni (AS Tallink Grupp) on tänään ilmoittanut Tallinnan pörssiin aikovansa tehdä toissijaisen listautumisen Helsingin pörssiin. Yhtiön hallintoneuvos teki asiasta päätöksen kuluvalla viikolla konsernin johtoryhmän ehdotuksesta. Päätöksen mukaisesti Tallink-konserni aloittaa nyt valmistelut Helsingin pörssiin listautumisen osalta. Listautumisen ajankohta vahvistuu valmistelujen aikana, mutta sen arvioidaan tapahtuvan alkusyksystä 2018. Tallink-konsernin osakkeet pysyvät listattuna myös Tallinnan pörssissä.

– Toissijaisen listautumisen ansiosta Tallink-konsernin osakkeet ovat helpommin sijoittajien saatavilla. Helsingin pörssi on luonteva valinta listautumiselle, koska Suomi on yksi Tallink-konsernin tärkeimmistä kotimarkkinoista, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

– Listautumalla Helsingin pörssiin luomme sijoittajille lisämahdollisuuksia käydä kauppaa yhtiön osakkeilla. Jatkossa suomalaisilla ja Suomessa asuvilla sijoittajilla on mahdollisuus olla mukana historiallisen Silja Line -brändin ja laajemmin koko Tallink-konsernin toiminnassa, Nõgene lisää.