Miinantorjunta-alus MHC Vahterpää vierailee Kotkassa

Comments are closed

4e09296aa5025705a171ed2bca054784029f4167

Kuva: Merivoimat

Katanpää-luokkaan kuuluva miinantorjunta-alus MHC Vahterpää vierailee Kotkan Kantasatamassa tulevana viikonloppuna. Perjantaina Kantasatamaan saapuva alus on avoinna yleisölle lauantaina 9.6. klo 13-17.

Kotkan kaupungin kummialus Vahterpää on yksi maailman parhaista miinantorjunta-aluksista. Alusluokan suunnittelu on toteutettu puhtaasti nykyaikaisen miinantorjunnan asettamilla ehdoilla. Ennen alusluokan rakennusprojektin aloittamista, Merivoimien tekemän kattavan vaatimusmäärittelyn myötä alukset omaavat erinomaisen suorituskyvyn.

Navigointijärjestelmä on suomalaisen Furunon toimittama. Järjestelmään on integroitu niin koneistovalvonta kuin taistelujärjestelmäkin. Ohjaamossa on käytettävissä merenkulkututkat, elektroniset merikartat ja alusta ohjataan normaalisti automaattiohjauksella.

Taistelujärjestelmän päätoimittaja on saksalainen Atlas Elektronik. Taistelujärjestelmä koostuu kuitenkin usean eri valmistajan toimittamista laitteista ja järjestelmistä. Yhteensovittaminen on todella onnistunut ja lopputuote erittäin hyvä. Miinantorjunnan työkalupakki on maailman mittaluokassa ainutlaatuinen kokonaisuus ja räätälöity nimenomaan Suomen haasteellisiin olosuhteisiin.

Laivan aseistus koostuu omasuoja- ja ilmatorjunta-aseistuksesta. 40 mm kranaattikonekiväärillä ja 12.7 mm ilmatorjuntakonekiväärillä voidaan torjua lähialueen uhkia ja 40 mm keulatykillä ilmamaaleja aina 6 kilometrin etäisyydelle saakka. Boforsin valmistama tykki kääntyy nopeimmillaan 90 astetta sekunnissa, tulinopeuden ollessa 350 laukasta minuutissa.

Ohjaamon katolla sijaitsee optroninen tulenjohtoseurain, jonka päivänvalo- ja infrapunakameroiden sekä laseretäisyysmittarin avustuksella pystytään seuraamaan ilmamaalia ja ohjaamaan tykki tuhoamaan haluttu kohde. Järjestelmä on erittäin tarkka myös sarjatulta ammuttaessa. Optronista seurainta voidaan käyttää lisäksi pinta- ja ilmatilannekuvan muodostamiseen sekä lähialueen valvontaan.

Seitsemän vuorokautta
merellä ilman täydennyksiä

Katanpää-luokka on suunniteltu siten, että alus pystyy toimimaan merellä seitsemän vuorokautta ilman täydennyksiä. Alukset pystyvät itse tuottamaan juomavettä käänteisosmoosilaitteistollaan ja ne ovatkin omavaraisia makean veden suhteen. Polttoainetäydennys voidaan suorittaa huoltoaluksesta jopa liikkeellä oltaessa.

Katanpää-luokka on syväykseltään ja massaltaan kuitenkin täysin avomerikelpoinen ja sillä pystyisi tarvittaessa osallistumaan esimerkiksi EU:n kriisinhallintaoperaatioon Välimerellä.

Propulsioratkaisussa on huomioitu miinantorjunnan asettamat vaatimukset hyvälle liikehtimiskyvylle sekä alhaiselle melutasolle. Nykyaikaiset miinat ovat herätemiinoja, jotka räjähtävät esimerkiksi ääniherätteestä tai ympäröivän magneettikentän muutoksista. Tätä vastaan aluksissa käytetään Voith Schneider -propulsiota, jonka viisi pystysuunnassa pyörivää lapaa kavitoivat huomattavasti vähemmän perinteisempiin propulsioratkaisuihin verrattuna ja ovat siten paljon hiljaisempia. Lapojen lapakulmia kääntämällä täysi työntövoima voidaan välittömästi ohjata mihin suuntaan tahansa, ja tämän ansiosta alusluokan manööveerausominaisuudet ovat erinomaiset.

Alus pystyy pitämään itsensä paikallaan käsketyssä paikassa, mikä korostuu miinantorjuntatehtävissä. Ääniherätettä vastaan aluksissa on sähköajomahdollisuus, jolloin ajo on käytännössä äänetöntä veden alle. Sähköajomoodissa dieselillä toimiva apukone tuottaa generaattorin avulla sähkön sähkömoottoreille, jotka pyörittävät perävetolaitteita ja keulaohjauspotkureita.

Magneettista herätettä aluksista ei käytännössä synny. Komposiittirunko on pääasiassa lasikuitua, ja myös aseistuksen magneettisuus on pyritty minimoimaan. Lasikuiturunko on suunniteltu kestämään miinanräjähdyksen aiheuttaman shokkivaikutuksen. Alus on myös rajoitetusti jäissäkulkukykyinen. Katanpää-luokan alukset on valmistanut italialainen Intermarine -telakka, ja samaa runkotyyppiä löytyy ainakin Italian, Yhdysvaltain ja Australian merivoimilta.

Aluksilla on kattava sukelluskaasujärjestelmä sekä ylipainehoitomahdollisuus. Painekammiossa voidaan antaa välitöntä hoitoa sukeltajantaudin oireisiin sekä happihoitoa moniin tarkoituksiin, esimerkiksi kuulovaurioiden lieventämiseen. Katanpää-luokan kyky ja valmius muiden viranomaisten ja tarvittaessa siviilien sukeltajien toiminnan tukemiseen on korkealla tasolla.
MHC Vahterpään tekniset tiedot:

• Pituus: 52,5 metriä
• Leveys: 10 metriä
• Syväys: 3,4 metriä
• Paino: 700 tonnia
• Teho: 2000 kW
• Nopeus: 14 solmua
• Miehistöä: 34-36