Aalto Shipping varustamon kaksi laivaa liehuttaa nyt upeasti Suomen lippua

Comments are closed

dav

m/s Bothnia -aluksen päällikkö merikapteeni Anssi Partio nostaa ensimmäistä kertaa Suomen lippua yhdessä Aalto Shipping Companyn Fleet Manager Matti Jerkkolan kanssa Espanjan Pasajesin satamassa 7.6.2018.

Aalto Shipping Company on saavuttanut tärkeän virstanpylvään. Yhtiön omistamat laivat m/s Veendiep ja m/s Voornediep, alkuperin Hollannin lipun alla purjehtineet laivat, ovat uudelleen nimetty m/s Auroraksi sekä m/s Bothniaksi. Samalla alukset ovat rekisteröity Suomeen kotipaikkanaan Turku.

180613 Aaltoshipping3

m/s Bothnia -aluksen päällikkö merikapteeni Anssi Partio Espanjan Pasajesin satamassa 7.6.2018, kun alus on liputettu Suomeen.

Alukset ovat keskenään sisarlaivoja ja ne on rakennettu Hollannissa vuonna 2002. Alusten lastikantavuus on 7 750 tonnia (dwt), ja kokonaispituus noin 120 metriä. Jääluokkavaatimuksen 1 A kuivalastilaivat pystyvät operoimaan vaikeissakin jääolosuhteissa vuoden ympäri ja alukset ovat hyvin energiatehokkaita polttoaineenkulutuksen suhteen. Varustamo on jo aikarahdannut ne useammaksi vuodeksi eteenpäin.

“On erityisen hienoa että olemme palauttaneet tonnistoa suomalaisiin käsiin, sillä alukset liikennöivät suomalaisen päällystön johdolla”, toteaa Aalto Shipping Company Oy:n toimitusjohtaja Tatu Laurila.

“Vi är speciellt glada då vi kunnat öka tonnage som seglar under finländskt flagg, eftersom fartygen förs under finskt befäl”, säger Tatu Laurila, VD för Aalto Shipping Company Ltd.

Suomalainen Aalto Shipping Company -varustamo aloitti toimintansa keväällä 2018. Taaleri on pääomittanut omistuksensa Aalto Shipping Company -varustamossa kanssasijoittamisen konseptillaan, jossa yhtiö sijoittaa asiakkaidensa rinnalla omasta taseestaan. Taaleri asiakkaineen omistaa varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa.