MERIKESKUS VELLAMO: Suomen Majakkaseuran elokuvaesitys 21.11.

Comments are closed

Suomen Majakkaseuran suosittu elokuvakiertue rantautuu Kotkaan keskiviikkona 21.11.2018. Seuran tuotemyynti alkaa klo 17 ja elokuvaesitys klo 17.30. Illan ohjelmassa ovat elokuvat Tulitornit (kesto n. 1 tunti) ja Bengtskärin tarina (kesto n. 40 minuuttia).

Tulitornit on uusi elokuva, joka kertoo filmiryhmän matkasta kahdeksalle Suomenlahden majakkasaarelle Suomessa ja varsinkin Virossa. Luvassa on ainutlaatuista kuvaa ja haastatteluja lahden molemmin puolin. Elokuvassa puhutaan suomea, ruotsia, viroa ja englantia.

Bengtskärin tarina kertoo Bengtskärin majakan kiehtovasta ja traagisesta historiasta sekä nykypäivästä. Elokuva sisältää runsaasti ennen näkemätöntä filmimateriaalia ja kattaa Bengtskärin majakan koko tähänastisen historian vuosilta 1906-2018.

Tilaisuudessa on myynnissä Majakkaseuran tuotteita, joiden tuotto käytetään majakoiden kunnostustyöhön.

Elokuvaesitykseen on vapaa pääsy. Myös kaikkiin Vellamon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 17-20. Tervetuloa tutustumaan vaikkapa Menetetyt majakat -näyttelyyn, joka nimensä mukaisesti kertoo majakoista, jotka Suomi on sotien tai rauhansopimusten seurauksena menettänyt.