Jäänmurtaja Voima itäiselle Suomenlahdelle

Comments are closed

Jäänmurtaja Voima. Kuva: Arctia Oy.

Arctian jäänmurtaja Voima lähti jäänmurtoon itäiselle Suomenlahdelle Helsingin Katajanokalta lauantaina 26.1. puoliltapäivin. Voima on kuluvan talven neljäs avustustyöhön lähtenyt jäänmurtaja. Otso, Kontio ja Polaris avustavat jo meriliikennettä Perämerellä.

Voima avustaa aluksia Loviisan, Kotkan ja Haminan alueella. Tänä vuonna lähtökäsky kävi noin kaksi viikkoa aiemmin kuin viime vuonna, jolloin Voima suuntasi avustusalueelleen helmikuun 7. päivä.

”Meriliikenne itäisen Suomenlahden satamiin on toistaiseksi sujunut ilman jäänmurtajien apua, mutta lähipäivinä uutta jäätä muodostuu pakkasten myötä vauhdilla”, kertoo jäänmurtaja Voiman päällikkö Toni Kovanen. ”Talvi tulee joka vuosi. Välillä leudompi ja toisinaan ankarampi. Jäänmurto on meidän työtämme, ja aika tärkeää sellaista, jotta Oy Suomi Ab toimii myös talvisin”, merikapteeni Kovanen muistuttaa.