Sisu jäänmurtoon Perämerelle

Comments are closed

Jäänmurtaja Sisu. Kuva: Arctia Oy

Arctian jäänmurtaja Sisu lähti jäänmurtoon Perämerelle Helsingin Katajanokalta sunnuntaina 27.1. kello 9 aikaan aamulla. Sisu on kuluvan talven viides avustustyöhön lähtenyt jäänmurtaja. Otso, Kontio ja Polaris avustavat jo meriliikennettä Perämerellä, ja Voima itäisellä Suomenlahdella. Viime vuonna viides jäänmurtaja lähti Katajanokalta helmikuun 10. päivä.

Sisu avustaa meriliikennettä pääasiallisesti Kokkolan, Pietarsaaren ja Kalajoen alueella. ”Jääkenttä Perämerellä laajenee ja paksuuntuu pakkasten myötä. Toistaiseksi jäät ovat ajautuneet vallitsevien kevyiden itäisten tuulten vuoksi hiljakseen länteen, ja suomalaisiin satamiin asioivat kauppa-alukset siirtyivät perjantaina etenemään Perämeren itärannikon tuntumassa”, kertoo jäänmurtaja Sisun päällikkö Patrik Barck.