Forum Marinumin laivapostimerkkien sarja jatkuu: Uuden postimerkin aiheena miinalaiva Keihässalmi

Comments are closed

Merikeskus Forum Marinum julkaisee postimerkin, jonka kuva-aiheena on miinalaiva Keihässalmi. Merkki pohjautuu 1960-luvulla otettuun valokuvaan.

Keihässalmi rakennettiin Helsingissä Valmetin telakalla vuonna 1957. Alus korvasi Merivoimien kalustossa Turussa rakennetun ja vuonna 1943 taistelussa menetetyn miinalaiva Riilahden. Keihässalmi palveli ansiokkaasti yli kolme vuosikymmentä ja aluksella koulutettiin monta ikäluokkaa Merivoimien varusmiehiä”, kertoo Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala

Merivoimia pitkään palvellut sotalaiva museoitiin vuonna 1994 ja se viettää nyt ansaittuja eläkepäivään Forum Marinumin museosatamassa Turussa. Alus kuuluu Sotamuseon kokoelmiin, ja Forum Marinum-säätiö vastaa sen ylläpidosta. Tänä keväänä Keihässalmi kävi Naantalissa telakalla, jossa museoalus kunnostettiin kauttaaltaan. Parhaillaan laivalle rakennetaan uutta, elokuussa avattavaa näyttelyä aluksen historiasta.

Keihässalmeen voi toki tutustua jo ennen elokuuta. ”Forum Marinumin historialliset Merivoimien alukset Keihässalmi, fregatti Suomen Joutsen ja tykkivene Karjala avautuivat jälleen yleisölle toukokuun lopulla. Ne ovat avoinna joka päivä elokuun lopulle saakka”, muistuttaa Maijala ja kertoo vinkkinä Forum Marinumiin saapuville vieraille, että Suomen Joutsenen välikannella on tänä kesänä esillä Laivaston soittokunnan satavuotisesta historiasta kertova monipuolinen näyttely Sinitakkien säveliä.

Forum Marinum on julkaissut laiva-aiheisten postimerkkien sarjaa vuodesta 2016 lähtien. Aiemmissa merkeissä ovat esiintyneet sukellusvene Saukko, fregatti Suomen Joutsen ja tykkivene Karjala. Uusi Keihässalmi-postimerkki on myynnissä Forum Marinumin museokaupassa Puolustusvoimien lippujuhlan päivästä 4.6. lähtien. Samana päivänä juhlavuottaan viettävä Laivaston soittokunta esiintyy marssikonsertissa Suomen Joutsenen vierellä klo 13.