Jokilautta Pikkuföri aloittaa liikennöin Aurajoen alajuoksulla

Comments are closed

Kuva: Jorma Kontio

Aurajoen ylitysmahdollisuudet lisääntyvät heinäkuussa, kun Forum Marinumin jokilautta Pikkuföri aloittaa liikennöin rannalta toiselle. Lautta ottaa kyytiin molemmin puolin jokea fregatti Suomen Joutsenen kohdalla.

Viime kesinä Pikkuförin kyyti on jo tullut tutuksi monille alueen asukkaille. Jokilautta palvelee yleistä liikkumista Aurajoen alajuoksulla, ja helpottaa mm. kesän erilaisiin yleisötapahtumiin kulkemista. Liikennöinti on osoittautunut ehdottoman tarpeelliseksi asutuksen ja palveluiden kasvaessa molemmin jokea. Lautalle mahtuu kerralla 38 henkilöä. Liikennöinti on Turun kaupungin tukemaa ja lautan käyttäjille ilmaista.  Vuonna 2018 Pikkuföri kuljetti noin kuuden viikon liikennöintinsä aikana lähes 10 000 matkustajaa.

Tänä kesänä ajetaan koko heinäkuu 1.-31.7. päivittäin klo 13-20. Lisäksi syyskuussa 14.-15.9. ajetaan klo 13-20 perinteikkään Turun päivän johdosta. Pikkuförin omistaa ja liikennöin toteuttaa Forum Marinum, jonka museokohteet laajentavat aukioloaan heinäkuun ajaksi. Suomen Joutsen ja muut merikeskuksen näyttelyt ovat avoinna 1.-31.7.  päivittäin klo 10 – 20.