Merivoimat juhlii keskiviikkona Turussa

Comments are closed

Runsain mitoin Merivoimien aluksia ja kalustoa on nähtävillä Turussa merimuseo Forum Marinumin edustalla keskiviikkona 9. heinäkuuta, kun Merivoimat viettää vuosipäiväänsä. Aluksiin pääsee tutustumaan yleisöesittelyissä. 

Vuosipäivän vietto alkaa miinalaiva Uusimaan johtamalla juhlallisella lipunnostolla kello 8 ja jatkuu paraatikatselmuksella kello 10.30. Vuosipäivän paraatia komentaa merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Juha Vauhkonen ja paraatikatselmuksen tekee merivoimien komentaja, kontra-amiraali Kari Takanen. Kenttähartauden pitää kenttärovasti Timo Waris. 

Aurajoen rantaan kiinnittyvät muun muassa merivoimien uusinta kalustoa edustava miinantorjunta-alus Katanpää, miinalaiva Uusimaa, ohjusveneet Tornio ja Rauma, miinalautta Pansio, koulualus Fabian Wrede, öljyntorjunta-alus Halli sekä pienempiä aluksia. Yleisöesittely järjestetään kaikilla aluksilla kello 12-17. 

Alueella nähdään muun muassa erikoissammutusyksikkö, sammutusyksikkö, puhdistusajoneuvo, sammutusvene ja ambulanssi, Eko-ammuntapiste, sukeltajakalustoa, ohjuslavettiajoneuvo, G-vene kuljetusalustalla ja paljon muuta 
Rannikkosotilaskotiyhdistyksen myyntipiste on avoinna kello 8.15-17. 

Laivaston soittokunta konsertoi Forum Marinumin terassilla kello 13-13.45. 

Turun Maanpuolustusjärjestöjen yhteistyötoimikunnan (TMY) yhteislaulutilaisuus musisoidaan Forum Marinumin terassilla kello 14-14.45. Säestyksestä vastaa Laivaston soittokunnan varusmiesbändi. Näyttelyalue on avoinna yleisölle kelo 9- 17.