Eurajoen sataman perusparannus: Eurajoen satamassa on tehty huomattavia parannuksia ja korjauksia syksyn 2013 aikana.

Comments are closed

eurajoen-sataman-uusittu-laituri

Laiturialueen korjaukset

Vanha Mann-nosturi poistettiin laiturialueelta. Videon nosturin kaatamisesta voi nähdä täältä. Samalla laiturilta poistettiin nosturikiskot joka helpottaa laiturialueen puhtaanapitoa. Korjaus mahdollistaa myös tavaran etukäteen siirron laiturille samaan aikaan, kun muuta lastia tai laivaa operoidaan. Laiturinhyötypituus kasvoi 53 metristä 85 metriin. Laiturin reunaan asennettiin metallireunus kokopituudelta. Laiturin kumpikin pää korjattiin ja korotettiin muun laiturin tasalle sekä molempiin päihin asennettiin uudet pollarit. Laiturialue ja laiturin edessä oleva kenttä asvaltoitiin, yhteensä n. 6000 m2.orjaus mahdollistaa yhden ison laivan tai vastaavasti 2 pienen laivan operoinnin samanaikaisesti.Lisäksi laiturin ulkoreunaan asennetaan 5 heijastintaulua, jolloin laituri on helpompi havaita mereltä päin pimeään aikaan. Myös laiturin molempien päiden valot uusitaan vielä syksyn 2013 aikana.

Satamaan johtavan väylän parannukset

Eurajoen Satamaan johtava väylä levennetään ja samalla väylällä ollut mutka suoristetaan. Tämä parantaa väylän turvallisuutta. Väylälle asennetaan kiinteät merimerkit, jolloin laivoja voidaan luotsata ilman pelkoa, että poijut ovat liikkuneet pois väylältä. Kiinteät linjataulut mahdollistavat laivojen luotsauksen yöllä ympärivuotisesti. Väyläuudistuksen lisäksi kehitämme jäänmurtopalveluja talviliikenteen varmistamiseksi.

Eurajoen sataman omistaa Meriaura Groupiin kuuluva Olkiluodon Yksityissatama Oy. Operatiivisen toiminnan satamassa hoitaa Olkiluoto Port Logistics.