Viisivuotias St. Peter Line: Viisumivapaiden Pietarin risteilyjen suosio kasvaa

Comments are closed

8a7da7ae0eae7b99_800x800ar

St. Peter Line perustettiin vuonna 2010, jolloin yhtiö käynnisti viisumivapaat risteilyt Pietarin ja Helsingin välillä. Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi risteilyalusta Itämerellä. St. Peter Line uskoo viisumivapaiden risteilyjen suosion kasvuun. Kasvua haetaan Suomen lisäksi erityisesti lähialueilta Baltiasta, muista Pohjoismaista ja muualta Euroopasta sekä Aasiasta.

St. Peter Line on viiden toimintavuotensa aikana kuljettanut yli kaksi miljoonaa matkustajaa yli 140 maasta. Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi Itämerellä risteilevää alusta. Pietarin ja Helsingin välillä liikennöi Princess Maria ja Pietarin, Helsingin, Tallinnan ja Tukholman välillä Princess Anastasia .

– St. Peter Linen rooli Pietarin matkailualan kehittämisessä on tärkeä. Olemme muun muassa aktiivisesti mukana kansainvälisissä tapahtumissa, joissa Pietaria tehdään tunnetuksi johtavana matkailu- ja kulttuurikaupunkina. Tästä esimerkkinä on hanke, jossa Itämeren aluetta markkinoidaan Itämeren Helmet -työnimellä. Hankkeen yhteistyötahoja ovat muun muassa Pietarin kaupungin matkailukomitea, Finnair, Visit Finland, Visit Sweden ja Visit Estonia, kertoo St. Peter Linen pääjohtaja Sergey Kotenev .

Viisumivapaus ja sen myötä Pietarin matkan helppous ovat saaneet kiitosta St. Peter Linen asiakkailta. Viihtyisät laivat tarjoavat mahdollisuuden jo matkan aikana nauttia esimerkiksi venäläisen keittiön antimista ja venäläisestä kulttuurista upeassa iltashowssa. Myös lapsille laivalla on järjestetty erilaisia aktiviteetteja ja risteily Suomenlahdella on jo itsessään monille uusi elämys.

– Viisumivapaa risteilymme Pietariin on yksi vetovoimatekijä, jolla voimme yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa houkutella matkailijoita vierailemaan myös Helsingissä ja muissa pohjoisen Itämeren pääkaupungeissa. Uskomme vahvasti Itämeren risteilymatkailun kasvuun. Kevään ja tulevan kesän Pietarin risteilyjen varaustilanne on selvässä kasvussa viime vuoteen verrattuna, kertoo St. Peter Linen myynti- ja markkinointijohtaja Hanna Tiitola yhtiön ajankohtaisista kuulumisista.

– Pietari on jatkuvasti muuttuva, monipuolinen ja turvallinen miljoonakaupunki, joka kiehtoo erityyppisiä elämyksiä hakevia kaupunkilomailijoita. Myös lapsiperheille Pietari on kiinnostava ja rento kohde. Juuri nyt Pietarin houkuttelevuutta lisää sen edullisuus, sanoo Hanna Tiitola.

Yhtiö on panostanut vuosien varrella määrätietoisesti toimintansa kehittämiseen, risteilyalusten mukavuuteen ja turvallisuuteen sekä asiakaskuntansa laajentamiseen.

Yhtiön laivat telakoidaan vuosittain huolto- ja korjaustöihin. Juuri päättyneen vuosihuollon aikana yhtiö investoi kahden risteilyaluksensa uudistukseen ja kunnostukseen yli viisi miljoonaa euroa. St. Peter Linelle on tärkeää, että sen alukset täyttävät myös kansainväliset ympäristömääräykset ja -standardit. Tämän vuoden alusta St. Peter Linen risteilijät ovat käyttäneet uutta ympäristöystävällistä polttoaineitta.

Viime vuonna yhtiö avasi myyntitoimiston Helsinkiin. Tänä vuonna yhtiö vahvisti myynti- ja markkinointiorganisaatiotaan ja siirsi samalla Euroopan myynti- ja markkinointivastuun Suomen organisaatioon.

St. Peter Line risteilyillä on 72 tunnin viisumivapaus, joka mahdollistaa jopa kolmen päivän oleskelun Pietarissa ilman viisumia. Suosittujen Päivä Pietarissa -risteilyjen lisäksi monet yhdistävät matkaansa kahden yön hotellimajoituksen.