Arctia muuttaa Otson arktisilla merillä toimivaksi murtajaksi

Comments are closed

O

Arctia Offshore on solminut 8.4.2015 pitkäaikaisen rahtaussopimuksen kansainvälisen seismisen yhtiön kanssa. Sopimus sisältää alun perin Itämerelle suunnitellun jäänmurtaja Otson muuttamisen alukseksi, joka pystyy operoimaan kaikilla maailman merillä.

– Jäänmurtaja Otso avustaa seismisiä tutkimusoperaatioita arktisilla merialueilla. Käytännössä se tarkoittaa jäänmurtamista merenpohjaa mittaavan tutkimusaluksen edestä sekä toimimista tukialuksena erilaisissa tieteellisissä töissä, kertoo Arctian offshorejohtaja Hannu Ylärinne.

Otsoon mittavat muutostyöt

Otson mittavat muutostyöt tehdään Rauma Marine Constructionsin telakalla, jonne alus siirtyy lähiviikkoina. Ensimmäiset työt arktisilla merialueilla alkavat jo heinäkuussa. Talvikaudeksi Otso palaa aina marraskuun alkuun mennessä kotimaan jäänmurtoon Liikenneviraston kanssa voimassa olevan sopimuksen mukaisesti.

Kansainvälisen seismisen yhtiön kanssa solmittu sopimus on kaksivuotinen ja sisältää optiot kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Uusi sopimus kasvattaa Arctian vuotuista liikevaihtoa useilla miljoonilla euroilla.

–  Kovassa kilpailutilanteessa saatu sopimus osoittaa, että Arctian erikoisosaamiseen luotetaan maailmalla. Sopimus tuo luvattuja uusia työpaikkoja suomalaisille merimiehille, aloitamme lisärekrytoinnit välittömästi, sanoo Ylärinne.