Jäänmurtaja Sampon matkustajaennätys uusiksi

Comments are closed

10346359_553849364725414_5309749154980644829_n

 

Kuvaoikeudet: Kemin Matkailu Oy – Kemi Tourism Ltd

Jäänmurtaja Sampon kausi 2014-15 on päättynyt maanantaina 13.4.2015. Kauden matkustajamäärä – 12.404 henkilöä – ylittää aiemmat ennätykset reilusti. Myöhäisen jäidentulon vuoksi alkukaudesta jouduttiin perumaan 14 lähes täyteen varattua risteilyä, ja liikkeelle lähdettiin vasta 29.12.2014. Mikäli alkukauden risteilyt olisi pystytty toteuttamaan, kauden asiakasmäärä olisi kohonnut vielä noin 2.000 matkustajalla. Kaikkiaan Sampo teki kauden aikana 96 risteilyä.

Suurimmat asiakasryhmät tulivat Israelista, Hongkongista / Kiinasta, Espanjasta, Thaimaasta, Taiwanista ja Saksasta.

Sampon seuraava risteilykausi alkaa 18. joulukuuta 2015, ja jatkuu huhtikuun 12. päivään asti. Tulevan kauden myynti käy vilkkaana, ja risteilylähtöjä on lisätty aiempiin kausiin verrattuna. Risteilyjen lisäksi myös muiden matkailupalvelujen myynti on käynnissä. Suosituimpia yhdistelmiä risteilyasiakkaille ovat moottorikelkkasafarit Sampolle, vierailu LumiLinnassa ja illallinen LumiRavintolassa. Valmiissa ohjelmapaketeissa näihin on yhdistetty myös yöpyminen LumiHotellissa tai Olokolossa. Kemissä ja Meri-Lapin alueella majoittuvien ryhmien määrä noussee tulevalla kaudella nykyisestä.

Erilaisia valmiita ohjelmakokonaisuuksia on tarjolla sekä ryhmille että yksittäisille asiakkaille. Pakettien kestot vaihtelevat muutamasta tunnista aina neljän päivän ohjelmiin, jotka toteutetaan pääosin Kemissä. Kemi-ohjelman lisäksi tarjolla on myös päiväretkiä Rovaniemelle ja Ranuan eläinpuistoon.

Vuonna 1961 rakennetun ja matkailukäyttöön 1988 siirtyneen Jäänmurtaja Sampon varustamo on Kemin Satama Oy, joka vastaa aluksen toiminnasta ja miehistöstä. Matkailumurtajaristeilyjen markkinoinnista, myynnistä ja risteilyohjelmista vastaa Kemin Matkailu Oy.