FINSWEEX 2015 -harjoitus alkaa

Comments are closed

MHCt+440x185

 

Kuvassa: Harjoitukseen osallistuvat Suomesta muun muassa Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset.

Merivoimat toteuttaa yhdessä Ruotsin merivoimien kanssa FINSWEEX 2015 -harjoituksen 19. – 28.5.2015. Toiminta ulottuu Suomen ja Ruotsin aluevesien lisäksi kansainvälisille merialueille.

Harjoitus perustuu Ruotsin ja Suomen merivoimien yhteiseen visioon, jossa on yhteinen merellinen taisteluryhmä. Taisteluryhmä pitää sisällään yhteisen esikunnan, pintatorjunnan taisteluosaston, miinantorjunnan taisteluosaston, amfibiotaisteluosaston ja huoltoyksikön.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä 15 suomalaista ja ruotsalaista alusta.

Harjoituksen johtoesikuntana on Merivoimien esikunta, ja taisteluryhmän esikunta toimii merellä ruotsalaisella HMS Carlskronalla. Taisteluryhmää johtaa johtoalukselta Rannikkolaivaston komentaja kommodori Timo Hirvonen.

Pintataisteluosaston johtoaluksena toimii MLC Uusimaa ruotsalaiskomennossa. Miinantorjuntataisteluosastoa puolestaan johtaa suomalainen komentaja Kristian Isberg ruotsalaiselta HMS Trossöltä. Myös suomalais-ruotsalainen huoltoyksikkö on suomalaiskomennossa. Amfbiotaisteluosasto ei ole mukana tässä harjoituksessa.