VALTAMERIRISTEILIJÄ ARTANIA SAAPUU KEMIIN

Comments are closed

08313F97-CA96-F2A0-06CE3F2DB22C4C98
Maanantaina 22.6. Kemiin saapuu kesän ensimmäinen valtameriristeilijä. Saksalaisen Phoenix-varustamon M/S Artania on yksi suurimmista Kemissä vierailleista aluksista – sille mahtuu yli 1100 matkustajaa. Alus on 230 metriä pitkä ja 31 metriä leveä. Vertailun vuoksi kemiläisen Jäänmurtaja Sampon mitat: pituus 75 metriä, leveys 17 metriä.
M/S Artania saapuu Kemin Ajoksen satamaan maanantaina 22.6. klo 8:00 ja jatkaa matkaansa klo 18:00. Risteilymatkailijat voivat halutessaan osallistua erilaisille retkille alueella, vierailla Rovaniemellä tai tutustua omatoimisesti Kemin keskustaan.Aluksen matkustajat pääsevät liikkumaan Ajoksen ja kaupungin keskustan välillä nonstop-busseilla, ja vierailemaan keskustan kohteissa ja liikkeissä. Sisäsataman Meritorilla, Jalokivigallerian edustalla on paikallisia myyjiä myymässä tuotteitaan.
M/S Artanian lisäksi Kemissä vierailee kuluvan kesän aikana kaksi valtameriristeilijää. Kesä-heinäkuun vaihteessa Kemiin tulevat M/S Amadea (runsaat 540 matkustajapaikkaa) ja M/S Saga Pearl II (runsaat 440 matkustajapaikkaa).
Lisätietoaja kuvia M/S Artaniasta (saksan kielellä):