Suomenlinnan lautasta Taidelautta 30.9.–4.10.

Comments are closed

5bc6ebd8-8dc7-4ab1-b32b-0def787c3722

Lokakuun ensimmäisellä viikolla Suomenlinnaan kuljettaa Taidelautta, kun Taideyliopiston opiskelijat tuovat taidetta merille. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, klovneriaa, teatteriesityksiä ja kuvataidetta. Taidelautta on osa HKL:n 70-vuotisjuhlavuoden Taidelinja-ohjelmaa.

Kaikille avoimia esityksiä nähdään Kauppatorilta Suomenlinnaan liikennöivillä lautoilla ja niiden lähtöpaikalla satamassa 30.9.–4.10. Taiteesta on kutsuttu nauttimaan myös turvapaikanhakijoita ja päiväkotiryhmiä. Sunnuntaina 4.10. taidetta tarjoillaan Stadin Silakkamarkkinoiden yleisölle.

Suomenlinnan lautoilla nähdään Hirvimetsä -näytelmä, Motel -tanssiperformanssi ja Kantti Kertaa Kantti -performanssi. Lauttavahdit eli klovnit Ilona ja Virpi pitävät huolta matkustajista perjantaina ja lauantaina. Lastenmusiikkia lautalla esittävät Mutaveijarit, Pikku Papu Orkesteri sekä So So Sibelius.

Masterpiece -performanssi tuo suuria taiteilijoita, suuria teoksia ja suurta draamaa lautoille ja lauttarannoille. Akkajee -duo tarjoilee vauhtia ja vaaran tuntua akustisen transsimusiikin muodossa. His Stories Of Our Stories Together -esityksessä kuullaan Tuomas Vertasen kirjoittamia ja säveltämiä lauluja. Tilateos M/S Suokki tutkii lautalla tilan olemusta muuttuvana elementtinä työvälineenään kierrätyspahvi.

Näin maalaat meren -performanssissa Kuvataideakatemian opiskelija Pilvi Hyväri maalaa lauttarannassa merta keskiviikosta sunnuntaihin kello 18–20. Kauppatorin paviljonki täyttyy performanssien aikana syntyvistä maalauksista.

Taideyliopiston Taidelautan kuraattorina toimii näyttelijä ja ohjaaja Ville Sanqvist.

Suomenlinnan lauttaliikenne aloitettiin vuonna 1952. Lautasta on sittemmin tullut erityisen rakastettu osa kaupunkiliikennettä.

Taidelautan ohjelma löytyy osoitteesta www.uniarts.fi/taidelautta.

Linkit

Taidelinja instagramissa

Taidelinja twitterissä

Taidelinja facebookissa

Taidelinjan internetsivut