Aurora Botnian matkaa voi nyt simuloida

Aurora Botnia, joka on rakenteilla Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla, on saanut oman simulaattorin. Tämä hanke on yhteistyö RMC:n, Wasalinen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) välillä. Simulaattori on Raumalla SAMKin tiloissa.

Simulaattorilla voidaan ajaa Vaasan satamaan ihan samalla tavalla, kun sinne tullaan ajamaan todellisella laivalla, Aurora Botnialla.

Tällä simulaattorilla voidaan tehdä koulutusta ja hätätilanneharjoituksia. Myös esimerkiksi propulsion käyttöä voidaan harjoitella”, kertoo myyntijohtaja Håkan Enlund, telakalta.

Puolet luotsiajoista voidaan myös tehdä tällä simulaattorilla. Näillä harjoituksilla parannamme turvallisuutta laivalla”, kertoo Johannes Sjöholm, Aurora Botnian tuleva kapteeni.

”Tämä simulaattori on todellinen esimerkki digitaalisuuden tuomista mahdollisuuksista merilogistiikan saralla. Tämä on Suomen ainoa 360 asteen komentosiltasimulaattori”, kertoo SAMKin merenkulun hankepäällikkö Heikki Koivisto.

Rauman merenkulkualan koulutus ja telakka ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 1990-luvulta lähtien. Aurora Botnia toimii myös SAMKin vetämissä hankkeissa, ”LaivaDigiLab” (laivarakennusprosessin turvallisen testausalustan kehittäminen digitaalisiin järjestelmiin) ja ”AlusAkku” (alusten akustojen ja niissä kuljetettavien sähköautojen turvallisuus) referenssialuksena.

Aurora Botnia, joka tulee valmistumaan tänä keväänä ja tulee ajamaan Vaasa-Uumaja reittiä, tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta.