Color Line virtaviivaistaa osia Sandefjord-Strømstadin ja Oslo-Kielin operatiivisista toiminnoista

Korkeiden energiakustannusten, makrotalouden epävarmuuden ja heikentyneiden puitteiden vuoksi Color Line on päättänyt lopettaa Color Vikingin liikennöinnin Sandefjord-Strømstad-reitillä ja rahtilaivan Color Carrierin toiminnan Oslo-Kiel-reitillä. Varustamo pyrkii minimoimaan irtisanomisten määrää siirtämällä laivaston muille aluksille ja tarjoamalla vapaaehtoisia järjestelmiä.

“Color Viking on ajanut ympärivuotista päivittäistä reittiä Norjan ja Ruotsin välillä yli 20 vuoden ajan, mutta korkeiden energiakustannusten ja heikentyneen kehyksen vuoksi ei valitettavasti ole enää taloudellisesti kannattavaa liikennöidä tällä reitillä”, sanoo tiedotteessa. Toimitusjohtaja Trond Kleivdal.

Voimakas hintojen nousu on johtanut polttoaine-, maasähkön- ja hyödykekustannusten merkittävään nousuun, samalla kun tärkeät puiteolosuhteet ovat heikentyneet. Tämä koskee erityisesti norjalaisten merenkulkijoiden tukijärjestelmää, ja vuoden 2023 valtion talousarvioesityksessä ehdotetaan järjestelmän edelleen heikentämistä. Lisäksi hallitus ehdottaa verovapaan järjestelmän kaventamista entisestään, tällä kertaa puolittamalla Norjan asukkaiden verovapaa tupakkakiintiö.

Color Line lopettaa myös rahtialuksen Color Carrierin käytön, joka otettiin käyttöön Oslon ja Kielin välisellä reitillä vuonna 2019. Toiminta ei ole enää kaupallisesti kestävää polttoainekustannusten jyrkän nousun ja heikentyneen rungon aiheuttaman kohonneiden miehistökustannusten vuoksi. ehdot. Tämä yhdistettynä talouden ja teollisuuden laskuun Euroopassa.

“Nämä ovat vaativia mutta välttämättömiä virtaviivaistavia päätöksiä. Aloitamme nyt prosessin, jonka tavoitteena on minimoida irtisanomisten määrä, mukaan lukien siirtäminen muille laivaston aluksille sekä vapaaehtoisten järjestelmien tarjoaminen”, Kleivdal sanoo.

Color Viking jatkaa toimintaansa normaalilla reitillä 20. marraskuuta mukaan lukien, kun taas Color Carrier liikennöi 14. marraskuuta mukaan lukien. Color Line jatkaa Sandefjordin ja Strømstadin välistä reittiä maailman suurimmalla ladattavalla hybridilaivalla Color Hybridillä, joka on kehittynyt hyvin tänä vuonna. Oslo-Kiel-reitillä Color Line jatkaa tavaraliikenteen tarjontaa sisaraluksilla Color Fantasy ja Color Magic, jotka ovat myös positiivisessa kehityksessä hyvällä kuljetustaseella.

Sekä Color Viking että Color Carrier on päivitetty viime vuosina, ja laivat tulevat myyntiin globaaleilla markkinoilla. Toimenpiteiden odotetaan parantavan liikevoittoa noin 50 miljoonalla Norjan kruunulla vuonna 2023 kuluvaan vuoteen verrattuna.

LAIVA KÄVI SUOMALAISENA VUONNA 1998

Silja Line vuokrasi vuonna 1998 Stena Linelta autolautan Vaasa-Uumajan kesäliikenteeseen Merenkurkkuun.Wasa Jubilee -niminen autolautta aloittaa liikenteen 20. huhtikuuta. Liikenne jatkui syyskuuun puoliväliin saakka. Ennen kesäliikenteen alkua laivan myymäläkapasiteettia lisättiin.

Aika Silja-Linellä: 20.4.1998 – 15.9.1998