Euroports ostaa Hangö Stevedoringin Metsä Boardilta

Metsä Board, joka on osa Metsä Groupia, ja Euroports ovat 16.12.2021 allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Metsä Board Oyj myy 100 prosenttisesti omistamansa tytäryhtiön Oy Hangö Stevedoring Ab:n koko osakekannan Euroports Finland Oy:lle.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Osapuolet ovat keskenään sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Hangö Stevedoringilla on noin 180 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2020 oli noin 20 miljoonaa euroa. Yhtiö on Hangon sataman suurin operaattori, jolla on laaja asiakaskunta, mukaan lukien Metsä Board. Yhtiön toimitusjohtaja Petteri Sammalisto kertoo olevansa iloinen siitä, että uudeksi omistajaksi tulee yritys jonka ydinliiketoiminta on satamaoperointi. Hän näkee myös lisäarvoa siinä, että Euroports on kansainvälinen toimija, joka avaa mahdollisuuden aivan uusiin palvelukonsepteihin.

Euroports Finland on Suomen johtava täyden palvelun satamaoperaattori, jolla on ennestään toimintaa Raumalla ja Pietarsaaressa. Yritys on osa kansainvälistä Euroports Groupia, joka on yksi Manner-Euroopan suurimmista satamaoperaattoreista. Suomessa työskentelee tällä hetkellä noin 600 ja maailmanlaajuisesti noin 3 000 alan ammattilaista.

Hangon satama on Suomen toiseksi suurin perävaunu- ja rekkaliikenteen satama ja merkittävä huoltovarmuuden reitti.