Havator Oy ja Kemi Shipping Oy jatkosopimukseen satamanostopalveluista

Havator Oy ja Kemi Shipping Oy ovat solmineet viiden vuoden jatkosopimuksen satamanostopalveluista Kemin Ajoksen satamassa. Sopimus tulee voimaan 1.7.2023 ja pitää sisällään muun muassa Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan sellujen sekä Metsä Boardin kartonkitehtaan tuotteiden lastaukset satamassa. Viiden vuoden sopimusjakson lisäksi sopimukseen on kirjattu kolmen vuoden jatko-optio.

”Tämä on meille iso yhteistyösopimus. On hienoa, että pääsemme jatkamaan Kemi Shipping Oy:n kanssa vuonna 2012 alkanutta yhteistyötä. Toimitusvarmuuden takaamiseksi investoimme uuteen, täysin sähkökäyttöiseen Mantsinen 300 ER -materiaalinkäsittelykoneeseen, joka valikoitui meille sen ketteryyden ja tehokkuuden vuoksi. Se on maailmankin mittakaavassa ainoita materiaalinkäsittelykoneita, joiden teho riittää tämän kokoluokan töihin. Ja onhan se toki myös kotimainen vaihtoehto, mitä arvostamme erityisesti. Uusi materiaalinkäsittelykone saapuu meille alkukesästä 2023”, kertoo Havatorin satamayksikön päällikkö Pasi Körkkö.

”Tämän sopimuksen myötä olemme mukana Kemin alueen kehityksessä myös satamaliikenteen puolella. Meillähän on iso rooli Metsä Groupin biotuotetehtaan rakennustöiden aikaisissa nostoissa ja kuljetuksissa, ja Kemi Shippingin kanssa solmittu satamaliiketoiminnan yhteistyösopimus on erinomaista jatkumoa tekemisellemme tällä alueella”, toteaa Havatorin Suomen maajohtaja Jukka Laksola.

Kemin lisäksi Havator operoi paikallisten satamaoperaattoreiden alaisuudessa Oulun Vihreäsaaressa sekä Kalajoen ja Kaskisten satamissa.

”Olemme paikallisesti läsnä koko maassa ja takaamme laajalla kalustollamme joustavuuden, saatavuuden sekä skaalautuvat palvelut. Mantsisen materiaalinkäsittelykoneen hankinta on yksi osa syksyllä 2021 julkistettua investointiohjelmaamme, ja hankinnan avulla vahvistamme asemaamme laadukkaiden nostopalveluiden toimittajana myös satamissa”, Laksola jatkaa.

”Monivuotisen yhteistyön jatkaminen ja edelleen kehittäminen satamanostopalveluissa Havator Oy:n kanssa on luonteva valinta Kemi Shipping Oy:lle. Keskitymme jatkossa omistajan linjauksen mukaisesti Metsä Groupin omien tuotteiden käsittelyyn, ja tällä sopimuksella varmistamme laadukkaat ja tehokkaat palvelut kasvavien tuotevirtojen käsittelyyn entistä ympäristöystävällisemmin”, sanoo Kemi Shipping Oy:n toimitusjohtaja Kari Lundell.