Itämeren uusin tähti Tallinkin MyStar on dSign Vertti Kivi & Co:n suunnittelema

Sea Pub Laivan takaosan modernin viihtyisä laatupubi, joka on oikea paikka kohottaa lasillinen kuohuvaa merimatkan kunniaksi. Lämminhenkiseen miljööseen on sijoitettu pubiteemasta innoituksensa saaneita hauskoja istuskeluryhmiä. Tilan kruunaa valoa heijasteleva tinan värinen katto. Tarjolla on juomien lisäksi pientä naposteltavaa. Kansi 9. Kuva: dSign Vertti Kivi & Co

Tallinkin MyStar aloitti liikennöinnin Helsinki-Tallinna välillä 13.12.2022. Laivan sisustuksen on suunnitellut elämyksellisestä tilasuunnittelusta tunnettu suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Suunnittelu on kestänyt yli 3 vuotta.

Tallink Megastarin pariksi Tallinna-reitille tuleva MyStar päivittää laivaelämyksen tulevaisuuteen ja korvaa M/S Starin.MyStarin on rakennettu Suomessa Raumalla ja sen rakentamisesta on vastannut Rauma Marine Constructions.Myös Tallinkin aiemman aluksen, vuonna 2017 valmistuneen Megastarin sisustussuunnittelu oli pääasiassa dSignin käsialaa.

Itämeren kauneus suunnittelun innoittajana

Uuden MyStar-aluksen sisätilojen suunnittelussa hallitsevana inspiraationa ja teemana oli Beauty of the Baltic Sea eli Itämeren alueen ainutlaatuisuus, luonto ja kulttuuri.

Beauty of the Baltic Sea teeman pohjalta luotiin tarina, joka toistuu laivalla varta vasten laivalle luotuina kuvina, videoina ja väreinä. Kuviin ja videoihin on pyritty vangitsemaan maagisen kauniita ja pieniä yksityiskohtia vedenalaisista kasvistosta sekä vedenpäältä lintujen sulista ja rantakallioista.

– Lähtökohtana suunnittelussa oli, että halusimme näyttää, kuinka kaunis ja uniikki Itämeri alueena on. Alueita on kaikkiaan 14 ja halusimme luoda jokaiselle alueelle oman tunnelmansa, kertoo Vertti Kivi.

MyStarin sisustuksen värimaailma keskittyy erityisesti kirkkaisiin ja raikkaisiin väreihin, kun taas harmaat ja tummat sävyt on jätetty taka-alalle

– Olemme erittäin innoissamme, että pitkän työn tuloksena laiva on vihdoin valmis liikennöintiin. Tämä on ollut meille unelmaprojekti ja kiinnostava jatko aiemmille laivaprojekteillemme. Onnistuneimmillaan laivamatka voi olla paras osa asiakkaan matkaa, kertoo dSignin suunnittelutiimiä projektissa johtanut Vertti Kivi.

Uudenlaista tilatyyppiä laivalla edustaa mm. puistomainen Family Picnic -alue, joka on suunniteltu erityisesti perhematkailijoiden tarpeisiin leikkimaailmoineen ja kahviloineen. Kaikkien matkustajien palveluihin kuuluvien ravintoloiden ja oleskelualueiden lisäksi MyStarissa on kahden sijasta kolme erillistä premium-tilaa.

Comfort Lounge ja Business Lounge ovat saaneet seurakseen Platinum Loungen, jossa on eksklusiiviset first class tilat. MyStarin ostosmaailma Traveller Superstore on Itämeren suurin.

Uniikkien Suomessa valmistettujen huonekalujen lisäksi tiloissa on käytetty mm. Vertti Kiven suunnittelemaa MyFlow sarjaa. Lähituotannon tukeminen on linjassa sekä suunnittelijan että tilaajan arvomaailmojen kanssa.

The Chef’s Kitchen Delight Buffetin kainalosta löytyvä laivan ylellisempi á la carte –ravintola. Ravintolan upeiden merinäkymien lisäksi herkullista silmänruokaa tarjoilevat sisustuksen runsaat messingillä silatut yksityiskohdat. Kansi 9. Kuva: dSign Vertti Kivi & Co

Muiden palveluiden lisäksi MyStarilta löytyy 46 matkustajahyttiä, joissa voi myös yöpyä. Illan viimeisen lautan hytistä voi poistua aamulla toisella puolen lahtea. Kummassakin destinaatiossa on mahdollista yöpyä myös dSignin suunnittelemissa hotelleissa.

dSign Vertti Kivi & Co on kansainvälisesti palkittu suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto, joka on tehnyt koti-ja ulkomaille yli 2500 suunnitteluprojektia hotelleista työtiloihin ja kauppakeskuksiin. Toimiston työt tunnetaan vahvoista tunnelmista ja elämyksellisyydestä.

dSign on suunnitellut myös Megastarin, joka on operoinut reitillä vuodesta 2017.

dSignin aikaisempiin laivasuunnitteluprojekteihin kuuluu Turku-Tukholma väliä liikennöivä Viking Grace –alus, joka valmistui 2013. dSign on myös ensimmäinen suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto, joka pääsi suunnittelemaan kansainvälisiä loistoristeilijöitä. Vuodesta 2012 lähtien dSign on suunnitellut ravintola- ja aulatiloja neljälle Tui Royal Caribbean Cruisesin Mein Schiff -risteilijälle.

Suunnitteilla dSignilla on myös laivoja Kiinan markkintoille,  Ruotsin ja Tanskan väliin sekä Suomen ja Ruotsin välille.

dSign on Suomen suurin sisustusarkkitehtitoimisto, joka on suunnitellut myös palkitut Finnairin A-350 lentokoneiden sisustukset.

MyStarin elämyskeitaiden luonnehdinnat alueittain:

Laivakokonaisuus koostuu 14:stä eri kohderyhmille suunnatusta tiivistunnelmaisesta tilasta ja näiden välisistä tunnelmasta toiseen johdattavista houkuttavista näkymistä.

Traveller Superstore Itämeren suurin seilaava ostosmaailma tarjoaa matkustajille elämyksellisen ostoskokemuksen harkittuine yksityiskohtineen ja vaihtuvine tunnelmineen. Asiakaspolun varrelle siroteltujen pop-up-pisteiden ja tasting-alueen ansiosta kokemista riittää kaikille aisteille.

Delight Buffet Laivan tähän päivään päivitetty seisovapöytäkonsepti tarjoaa kaikille sopivan, laadukkaan ruokailukokemuksen laivan etuosassa. Keularavintolaan valittu hillitty väritys kunnioittaa ikkunoista avautuvia upeita näkymiä. Ravintolasaleja rytmittävät erikokoisille seurueille suunnitellut yhteisöllisyyttä korostavat pöytäryhmät. Kansi 9.

The Chef’s Kitchen Delight Buffetin kainalosta löytyvä laivan ylellisempi á la carte –ravintola. Ravintolan upeiden merinäkymien lisäksi herkullista silmänruokaa tarjoilevat sisustuksen runsaat messingillä silatut yksityiskohdat. Kansi 9.

Fast Lane Brasserietyylistä innoituksensa saanut helposti lähestyttävä ruokakeidas, joka tarjoilee pikaruokaa, jälkiruokia ja välipaloja laivan vilkkaan kulkureitin varrella. Ravintolan ohesta löytyy myös Burger King hampurilaisten ystäville. Kansi 9.

Coffee & Go Sisääntuloaulan viihtyisällä Coffee & Go alueen pohja on suunniteltu X – muotoon. Tällä uniikilla pohjaratkaisulla jaetaan asiakkaita eri puolille laivaa. Tilassa on tarjolla mm. toasteja, salaatteja ja jälkiruokia. Kansi 8.

Family Picnic Puistomainen erityisesti perhematkailijoiden tarpeisiin suunniteltu alue laivan 8.:lla kannella. Lapsiystävällisen ravintola-kahvilan lisäksi sen ohesta löytyvät lasten pelihuone ja virolaislasten rakastaman Lotte-hahmon inspiroima leikkimaailma. Kansi 8.

Sea Pub Laivan takaosan modernin viihtyisä laatupubi, joka on oikea paikka kohottaa lasillinen kuohuvaa merimatkan kunniaksi. Lämminhenkiseen miljööseen on sijoitettu pubiteemasta innoituksensa saaneita hauskoja istuskeluryhmiä. Tilan kruunaa valoa heijasteleva tinan värinen katto. Tarjolla on juomien lisäksi pientä naposteltavaa. Kansi 9.

Nordic Bar Kohtaamisten ympärille rakennettu, lämminhenkinen baarimiljöö, jonka puoliläpäisevien seinäkkeiden rytmittämästä tilasta löytyy viihtyisiä istuinryhmiä eri kokoisille seurueille. Baariin on helppo tulla niin yksin kuin ystävien kanssa. Materiaaleista pääosassa ovat lämminhenkiset kupari ja konjakin värinen nahka. Kansi 9.

Garden Peräkannen pergolamainen näköalabaari, joka tarjoaa upeine näkymineen laivan merellisimmän tunnelman. Kansi 9.

Comfort Lounge Laivan normisykkeestä erotettu rauhoittava premiumtila, johon pääsee lisämaksusta. Tarjolla juomia ja pientä purtavaa.

Business Lounge Erityisesti liikematkailijoiden tarpeisiin suunniteltu laadukkaan tyylikäs premiumtila, jonka ohesta löytyvät myös aluksen saman henkiset kokoustilat.

Platinum Lounge Lisämaksusta tarjolla oleva laivan uutuuskonsepti tarjoaa ainutlaatuisen eksklusiiviset rentouttavat tilat kahdeksalle. Intiimin ylellisistä looseista koostuvaa sisustusta tukevat tunnelmalliset valaistusratkaisut.

MyStarin tekniset tiedot:

 • Matkustajakapasiteetti: 2800
 • Matkustajahyttejä: 46
 • Kansia: 12
 • Pituus: 212,4 m
 • Leveys: 30,6 m
 • Nopeus: 27 solmua
 • Kaistametrit: 3190 km
 • Jääluokka: 1A
 • Päämoottorin teho: 42 000 kW
 • Bruttovetoisuus: 50 629
 • Polttoaine: kaksoispolttoaine – maakaasu (LNG) ja/tai dieselpolttoaine
 • Sisustussuunnittelu: dSign Vertti Kivi & Co
 • Referenssialus: Tallink Megastar

Lisätietoa MyStarista Tallinkin verkkosivulla: tallink.fi/mystar