Lappeenrannasta useita risteilyjä Saimaalle ja saaristoon – tarjolla myös teemaristeilyjä

Kuva: Minna Kivistö

Saimaa-risteilyt kuuluvat Lappeenrannan kesäelämyksiin. Tänä kesänä Lappeenrannan satamasta on jälleen tarjolla useita lähtöjä Saimaan valloitukseen. Risteilykausi on jo osittain käynnissä, mutta vilkkain aika lähtöjen osalta ajoittuu heinä- ja elokuulle.

Tänä kesänä tarjontaan kuuluvat muun muassa vanhat tutut kanava-, saaristo- ja tilausristeilyt sekä matkat Puumalaan, Savonlinnaan ja Ilkonsaareen sekä Venäjän rajalle. Lappeenrannan risteilytarjontaa on koottu VisitLappeenranta-sivustolle. Risteilyvinkkejä ja ohjausta elämysten pariin saa myös kaupungin matkailuneuvonnasta.

M/S Carelialla Saimaan kanavalle, Puumalaan, Savonlinnaan ja Venäjän rajalle

Paikallisen matkanjärjestäjän Saimaa Travelin risteilykausi alkaa 29.6. ja päättyy 21.8. Palvelupäällikkö Suvi Laineen mukaan odotettavissa on vilkas kesä.

– Meillä on tälle kesälle yli 20 erilaista risteilytuotetta Lappeenrannasta Saimaalle. Päiväristeilyjä Puumalaan on yleensä 3 kertaa viikossa ja Savonlinnan risteilyjä 4 kertaa kesän aikana. Savonlinnaan voi tehdä reittimatkan yhteen suuntaan, yöpyä hotellissa Savonlinnassa tai toteuttaa päiväristeilynä Lappeenrannasta laiva-bussi- tai bussi-laiva -yhdistelminä.

– Saimaan kanavalle ja Venäjän rajalle risteillään kaksi kertaa viikossa. M/S Carelia risteilee läpi kaikkien kolmen Suomen puolella sijaitsevan Saimaan kanavan sulun aina Venäjän rajalle asti, jossa käännytään ja palataan kanavaa pitkin takaisin Lappeenrannan matkustajasatamaan.

Laine kertoo, että Saimaa Travelin kautta risteilyihin liitettäviä hotellipaketteja on tarjolla kahdenlaisia, ja yhteistyöhotelleina toimivat Original Sokos Hotel Lappee ja hotelli Rakuuna.

– Puumala-päiväristeilyyn voi yhdistää kahden hotelliyön viipymisen Lappeenrannassa.

– Saimaan kanavan ja Venäjän rajalle ulottuvaan risteilyyn voi puolestaan paketoida mukaan yhden yön Lappeenrannassa. Samaan pakettiin voi myös liittää opastetun torstaikierroksen linnoituksessa, joka on varattavissa myös muille kuin risteilymatkustajille. Sen saa kuitenkin edullisempaan hintaan risteilyn kanssa.

Saimaa Travelin kaikkiin risteilytuotteisiin ja risteilyjen ajankohtiin voi tutustua yrityksen verkkosivustolla. Tuotteet ovat ostettavissa yrityksen verkkokaupasta. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä myös erikseen toivomiensa risteilypakettien osalta, joita ei ole valmiissa valikoimassa. Joustovaraa löytyy myös kuljetusvaihtoehtoihin.

– Lappeenranta on M/S Carelian kotisatama, joten valmiiden pakettiemme lähdöt ovat Lappeenrannasta ja esimerkiksi kaikki valmispaketit, joihin sisältyy kuljetus, alkavat ja päättyvät Lappeenrannasta. Järjestämme kuitenkin niitä tarvittaessa Savonlinnasta tai Puumalasta alkaviin risteilyihin, Suvi Laine sanoo.

Kanava- ja saaristoristeilyjä M/S Camillan ja M/S Saimaa Margaretan kyydissä

Karelia Linesin M/S Camillan matkassa pääsee nauttimaan kanava-, saaristo- ja Pien-Saimaa -risteilyelämyksistä. Kanavaristeilyllä pääsee kokemaan Saimaan kanavan sulutuksen, ja kanava-saaristo -illallisristeilyllä viihtymään myös upeissa saaristomaisemissa.

M/S Camillalla voi matkata myös halki Suur-Saimaan ja Pien-Saimaan maisemien. Karelia Linesilla on lisäksi tarjolla erilaisia tilausristeilyjä sekä erityisesti lapsiperheiden mieleen oleva merirosvoseikkailu aarre-etsintöineen Saimaan kanavan maisemissa. Karelia Linesin risteilyihin voi tutustua yrityksen verkkosivustolla.

Myös Saimaan Risteilyjen M/S Saimaa Margareta risteilee kesällä Saimaan kanavalle ja saaristossa. Yrityksen kesätarjontaan kuuluvat myös Salpalinja-teemaristeilyt. Lisätietoa Saimaan Risteilyjen palveluista yrityksen verkkosivustolla.

Ilkonsaari tutuksi – myös Saunalautta palvelee

M/S Heidi tutustuttaa Ilkonsaareen, joka on Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohde. Kulttuurillisen lisän saarelle tuovat sinne rakennetut useat ortodoksiset tsasounat. M/S Heidi matkaa Ilkonsaareen lauantaisin 30.9. saakka. Lisätietoa M/S Heidin Facebook-sivulta.

Lappeenrannasta voi lähteä nauttimaan Saimaasta myös saunalautan kyytiin. Saimaan paljun täyden palvelun saunalautta on yksi Suomen suurimmista saunalautoista. Tietoa saunalautasta, sen palveluista ja varaamisesta löytyy Saimaan paljun verkkosivustolta.