Neste ja ScanOcean laajentavat matalarikkisten laivapolttoaineiden saatavuutta Ruotsissa

Neste laajentaa yhdessä kumppaninsa ScanOcean AB:n kanssa meriliikenteessä käytettävien matalarikkisten polttoaineiden myyntiä ja jakelua Ruotsin markkinoilla. Kesäkuun 2021 lopusta alkaen ScanOcean lisää Neste Marine™ 0.1 -tuotevalikoimaan kuuluvan Neste MGO DMA:n polttoainevalikoimaansa nykyisen Neste MDO DMB:n lisäksi. Molempia polttoainelaatuja on saatavana Södertäljen laivapolttoaineasemalta, joka palvelee Mälaren-järvelle kulkevia aluksia.

“MGO 0,1 % on Euroopan meriliikenteen käytetyin laivapolttoaine, jolla on erinomaiset yhteensopivuusominaisuudet ja johon voi helposti sekoittaa uusiutuvia polttoainekomponentteja Tavoitteenamme tuoda uusiutuvia ja kestäviä laivapolttoaineita Ruotsin markkinoille”, kommentoi ScanOceanin toimitusjohtaja Jonatan Karlström.

Vahvempi logistinen kokonaisuus mahdollistaa MGO DMA ja MDO DMB -polttoainelaatujen saatavuuden kuorma-autotoimituksin myös Tukholman pääkaupunkiseudulla.

“Olemme tyytyväisiä jatkaessamme pitkäaikaista kumppanuuttamme ScanOceanin kanssa päivitetyllä tuotevalikoimalla. Varmistamme alusten luotettavan operoinnin ja vankan suorituskyvyn Nesteen korkealaatuisilla ja ScanOceanin jakelemilla laivapolttoaineilla”, sanoo Nesteen laivapolttoaineliiketoimintaa johtava Sveta Ukkonen.

Neste Marine 0.1 -tuotevalikoimaan kuuluu vähärikkisiä laivapolttoaineita, joiden rikkipitoisuus on alle 0,1%, mikä mahdollistaa puhtaammat moottorit ja pidemmät huoltovälit.