Öljytankkerilla Hyttipalo Porkkalan edustalla – Alukselta ei näytä tulevan savua

Viron merivalvontakeskus lähetti turmapaikalle kuvassa suomessa 2012 Uudenkaupungin Työvene Oy:ltä valmistuneen 64 metrisen öljyntorjunta, valvonta- ja pelastusaluksen kindral Kurvitsan, ja sinne liikkui myös suomalaisia ​​pelastusaluksia.

Helsingin Meripelastuskeskus ilmoitti tulipalosta laivassa Porkkalan lähistöllä, pelastusviranomaisten  mukaan yksi säiliöaluksen hyteistä syttyi tuleen ja palo on jo saatu sammutettua.

Alus on Viron meripelastuksen vastuualueella ja siksi Viro johtaa pelastustyötä.

Poliisi- ja rajavartiolaitos ilmoitti, että yksi Venäjältä Turkkiin matkustaneen säiliöaluksen hyteistä syttyi aamulla Suomenlahdella tuleen, eikä kukaan loukkaantunut onnettomuudessa.

Palo on saatu sammutettua ja sekä Viron että Suomen pelastusyksiköt tarkkailevat tilannetta parhaillaan paikalla.

Torstaina hieman ennen kello 11.30 viron merivalvontakeskus sai ilmoituksen, että säiliöalus on tulessa 12 meripeninkulmaa Naissaaresta pohjoiseen.

Viron merivalvontakeskus lähetti turmapaikalle suomessa 2012 Uudenkaupungin Työvene Oy:ltä valmistuneen 64 metrisen öljyntorjunta, valvonta- ja pelastusaluksen kindral Kurvitsan, ja sinne liikkui myös suomalaisia ​​pelastusaluksia.

MarineTraffic-portaalin mukaan laivan lähellä oli kello yhden aikaan yksi suomalainen ja yksi virolainen alus.

“Onneksi kyydissä olleet ihmiset pystyivät sammuttamaan palon itse ennen avun saapumista, minkä ansiosta kenenkään henki tai terveys ei ollut vaarassa. Tällä hetkellä paikan päällä on Suomen laivasammutusryhmä ja kaksi suomalaista venettä. Heidän tehtävänsä on varmistaa, ettei tankkerissa ole enää palopaikkoja. M/S Kindral Kurvitsanin tiimi huolehtii turvallisuudesta tapahtumapaikalla ja auttaa suomalaisia”, sanoi viron poliisiluutnantti Tago Trei.

Suomen rajavartiolaitoksen mukaan aluksen nimi on Alexia.

Onnettomuuslaiva on vuonna 2009 valmistunut 107.500 DWT:n raakaöljyä kuljettava tankkeri joka kulkee Marhallin lipun alla. Laiva on 243.8 metriä pitkä ja leveys 42 metriä. Laivan syväyksen kerrotaan olevan 14.5 metriä

Vastaava meripelastusyhteistyö Suomen ja Viron välillä on yleistä. “Otimme suomalaiset välittömästi mukaan, koska he ovat maantieteellisesti lähellä meitä ja heillä on vastaava palonsammutusyksikkö”, Trei lisäsi.